back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωσε Ποτσετίνο η Τσέλσι

Διαβάστε επίσης

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι και με τη… βούλα ο νέος προπονητής της Τσέλσι, καθώς ο λονδρέζικος σύλλογος γνωστοποίησε σήμερα την πρόσληψη του Αργεντινού τεχνικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρώην προπονητής των Τότεναμ και Παρί Σεν Ζερμέν «θα αρχίσει το νέο ρόλο του την 1η Ιουλίου 2023 με διετές συμβόλαιο, με οψιόν του συλλόγου γι’ ακόμη ένα χρόνο».

Έτσι, αρχίζει και επίσημα η «εποχή» Ποτσετίνο στην Τσέλσι, με τον 51 ετών Αργεντινό να είναι αυτός που αναλαμβάνει την αποστολή να επαναφέρει τους «μπλε» στο δρόμο των επιτυχιών ύστερα από την απογοητευτική σεζόν 2022-23, κατά την οποία η ομάδα έμεινε από νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλων.

Η ανακοίνωση της πρόσληψης του Ποτσετίνο περιέχει δήλωση των ιδιοκτητών, οι οποίοι αναφέρουν: «Το αθλητικό τιμ διεξήγαγε μια επιμελή και στοχαστική διαδικασία, για την οποία το διοικητικό συμβούλιο είναι υπερήφανο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Μαουρίτσιο θα ενταχθεί στην Τσέλσι.

Ο Μαουρίτσιο είναι ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης με εξαιρετικό ιστορικό. Όλοι ανυπομονούμε να τον έχουμε στην ομάδα. Ο Ποτσετίνο είναι ένας προπονητής που φημίζεται για την υψηλή ενέργεια και το εντυπωσιακό στυλ των ομάδων του και έχει χτίσει τη φήμη ότι βοηθά τους νεαρούς παίκτες να αξιοποιήσουν τις πλήρεις δυνατότητές τους μέσα σε ένα ισχυρό ομαδικό ήθος».

Υπενθυμίζεται ότι η Τσέλσι κατετάγη 12η στη σεζόν της Premier League που ολοκληρώθηκε χθες, στη διάρκεια της οποίας o σύλλογος του Λονδίνου είχε τρεις διαφορετικούς προπονητές, τους Τόμας Τούχελ, Γκρέιαμ Πότερ και Φρανκ Λάμπαρντ. Ο τελευταίος ήταν υπηρεσιακός και προσελήφθη προκειμένου να έχει ο σύλλογος το χρόνο να ψάξει για έναν μόνιμο προπονητή.

Σε 11 παιχνίδια υπό τον Λάμπαρντ, η Τσέλσι γνώρισε οκτώ ήττες και έμεινε εκτός Ευρώπης, ύστερα από τον αποκλεισμό της από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους «8» του Champions League.

Οι «μπλε» τελείωσαν χωρίς τίτλους την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, που ήταν η χειρότερη της ομάδας μετά τη σεζόν 1993-94, κατά την οποία τερμάτισαν 14οι στο πρωτάθλημα υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γκλεν Χοντλ, παρά τα σημαντικά ποσά για μεταγραφές που διέθεσαν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του συλλόγου.

Ο Ποτσετίνο άρχισε την προπονητική καριέρα του στην Εσπανιόλ (Ιανουάριος 2009-Νοέμβριος 2012), ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε Σαουθάμπτον (Ιανουάριος 2013-καλοκαίρι 2014), Τότεναμ (καλοκαίρι 2014-Νοέμβριος 2019) και Παρί Σεν Ζερμέν (Ιανουάριος 2021-καλοκαίρι 2022).

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η πορεία των «πετεινών» ως τον τελικό του Champions League το 2019, ενώ με την Παρί κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γαλλίας του 2020, το Κύπελλο του 2021 και το πρωτάθλημα του 2022.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα