back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με 270 ψήφους υπέρ εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής της μόλις μιας ημέρας ο Κώστας Τασούλας, μετά από πρόταση της ΝΔ. Σε σύνολο 296 βουλευτών που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν τον κ. Τασούλα, ενώ 26 βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν παρών.

“H φευγαλέα Βουλή δεν συνιστά στίγμα για αυτήν, αλλά υπαγορεύεται από τις ύψιστες θεσμικές προτεραιότητες που συγκροτούν τις κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος» είπε ο Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ότι η επομένη Βουλή θα είναι γόνιμη, καρπερή και δημιουργική.

Ακολουθεί τώρα η εκλογή Αντιπροέδρων, Γραμματέων και Κοσμητόρων.

Έως το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με λίστα βουλευτών.

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες μιλώντας στο MEGA o Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές μόνος του, ενώ επανέλαβε τον στόχο για καλύτερους μισθούς και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Όπως σημείωσε, “με σχετική βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η ακρίβεια είναι εδώ, αλλά τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας”.

Συνεδριάζει στη μιάμιση το μεσημέρι για πρώτη φορά η νέα εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, στο Δημοτικό πνευματικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω.

Η νέα στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ενόψει της 2ης εκλογικής αναμέτρησης θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στις 12.30 το μεσημέρι. Όπως ανέφερε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει ανάχωμα στην αλαζονεία Μητσοτάκη.

«Η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον να συνεχίσει μια συνεργατική και αμοιβαία επωφελή σχέση με την Τουρκία, σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση των Βρυξελλών για την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, μέσω κοινής δήλωσης του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ και του επιτρόπου για τη Διεύρυνση Όλιβερ Βάρχελι.

Τον Ερντογάν συνεχάρη με επιστολή του ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, και ευχήθηκε ειρήνη και ευημερία στον τουρκικό λαό. Συγχαρητήρια μηνύματα και από την διεθνή κοινότητα. «Αδημονώ να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ως σύμμαχοι στο NATO», ανέφερε μέσω Twitter ο Τζο Μπάιντεν. Έχουμε τεράστιες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε μαζί, είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Λογικό αποτέλεσμα της αφοσιωμένης δουλειάς του Ερντογάν χαρακτήρισε τη νίκη του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται σήμερα η τουρκική λίρα. Βρίσκεται στα επίπεδα των 20,05 έναντι του δολαρίου κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Ασία. Το τουρκικό νόμισμα έχει σημειώσει πτώση άνω του 6% από την αρχή του έτους και έχει χάσει πάνω από το 90% της αξίας της κατά την περασμένη δεκαετία.

Περισσότερες από 2.700 εγκρίσεις και 11.400 προεγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», καταγράφει η ΔΥΠΑ.

Η πλειονότητά τους αφορά την Αττική.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πλησιάζουν τις 33.000 και ως τώρα έχει αξιολογηθεί σχεδόν 1 στις 2.

Ιδιαίτερα περιορισμένος την ίδια ώρα, ο αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν για επιδότηση τόκων στεγαστικών και μικρών επιχειρηματικών δανείων σε ενήμερους δανειολήπτες για ένα έτος. Ως τις 25 Μαΐου έφθανε μόλις τις 3.842.

Η επιδότηση θα ξεκινήσει για τα επιλέξιμα νοικοκυριά τις προσεχείς ημέρες. Λεπτομέρειες στο site του σταθμού μας athina984.gr.

Περίπου 2 δισ. ευρώ σε σχεδόν 5 εκατομμύρια δικαιούχους θα καταβάλουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ, από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Στην “πρώτη γραμμή” των πληρωμών βρίσκονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Ιουνίου, καθώς και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ για τον Μάιο.

Επεισόδια νωρίς το πρωί, στο βόρειο Κόσοβο όταν η αστυνομία εμπόδισε υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, σερβικής εθνότητας, να εισέλθουν στους χώρους εργασίας. Στην πόλη Ζβέτσαν έγινε χρήση δακρυγόνων για να διαλυθεί συγκέντρωση Σέρβων οι οποίοι διαμαρτύρονται, μπροστά από το δημαρχείο, για την κατάληψη του κτηρίου από την αστυνομία. Ένταση επικρατεί και σε άλλους τρεις δήμους όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία. Αναπτύχθηκαν μονάδες της διεθνούς δύναμης – KFOR προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης.

Περισσότερες από δέκα εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου. Να παραμείνουν στα καταφύγια καλεί τους κατοίκους ο δήμαρχος, Βιτάλι Κλίτσκο.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα