back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στη δεύτερη προεκλογική περίοδο και επίσημα εισέρχεται η χώρα καθώς νωρίτερα θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και η προκήρυξη νέων εθνικών εκλογών για τις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με λίστα βουλευτών. Η νέα Βουλή που θα προκύψει, θα συγκληθεί για την ορκωμοσία των μελών της τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου.

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες, μιλώντας στο MEGA, o Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι “κανείς δεν θα ήθελε μια οριακή κυβέρνηση”. Σε μία ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Περιστέρι.

Αποφασίσαμε το επόμενο διάστημα να επανασυστήσουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την προεδρία του. Πάμε να δώσουμε μάχη με στόχο την ανατροπή συσχετισμών. Έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο παντοδυναμίας, πρόσθεσε και κυρίως να αποτρέψουμε μία αυτοδύναμη τρομακτική δεξιά διακυβέρνηση», όπως είπε. Πρόσθεσε .. έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά και επίγνωση ότι αυτό που ζητά ο λαός είναι απάντηση στα προβλήματα.

“Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κινδύνου ακυβερνησίας.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει και πάλι τον λαό με το δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτειες”, δήλωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο MEGA.

Σε επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων οφείλεται το γεγονός ότι ενδοσχολικές εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ορισμένα Λύκεια της Α’ και Β’ Λυκείου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπ. Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τονίζεται ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία, ενώ οι μαθητές που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν κανονικά αύριο. Τονίζεται, επίσης, ότι η υπόθεση αφορά αποκλειστικά τις εσωτερικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων και δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – που έχουν διακριτό σύστημα μετάδοσης θεμάτων.

Σοβαρό εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Νεκρός είναι ο 47χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από την πτώση έλικα πλοίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Άλλος ένας 47χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε στα πόδια ενώ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μεταφέρθηκε 43χρονος εργάτης, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. “Τα αίτια αυτής της δραματικής αύξησης των ατυχημάτων οφείλονται στην αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας”, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από πολυετείς έρευνες της δικαιοσύνης έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η βασική υπόθεση για το αποκαλούμενο “σκάνδαλο της Novartis”. ” Τόσο για στελέχη της μητρικής εταιρείας , όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που ελέγχθηκαν ποινικά για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψαν λόγοι για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σύμφωνα με τους δικαστές.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, που χθες κέρδισε άλλη μια 5ετή θητεία στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας, θα έχει αργότερα σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν…Το Κρεμλίνο, μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε ότι έχει πολύ φιλόδοξους στόχους με την Τουρκία. Τον Τούρκο Πρόεδρο συνεχάρη για τη χθεσινή νίκη του στις εκλογές στην Τουρκία η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς. “Περιμένουμε να δούμε τα δείγματα γραφής του Ερντογάν. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες”, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τέως ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνεχάρη τηλεφωνικώς τον μέχρι πρότινος Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, χαιρετίζει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό Σάντσεθ, μετά τη βαριά ήττα που ειχε στις χθεσινές εκλογές το Σοσιαλιστικό κόμμα στη χώρα. Την ίδια ώρα, το ακροδεξιό κόμμα Vox, το οποίο διπλασίασε τη δύναμή του στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές, δηλώνει ανοιχτό σε κυβέρνηση συνεργασίας με το Λαϊκό Κόμμα

Πέντε άνδρες που υπηρετούσαν στο Τμήμα της Συνοριακής Φύλαξής Ισαακίου -Διδυμοτείχου συνελήφθησαν τα ξημερώματα από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους και παρόχους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2023-24, της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα ξεκινά, για πρώτη φορά, έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου, αντί της 1ης Αυγούστου, και αφορά σε 300.000 επιταγές με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα