back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σήμερα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεών τους. Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ και για δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Οργανισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 8 το πρωΐ στη κεντρική πύλη των ναυπηγείων Περάματος, προχωρούν τα συνδικάτα, στη σκιά του σοβαρού εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, κάνοντας λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Εν τω μεταξύ, στην επισήμανση ότι διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στο σύνολο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, προέβη με ανακοίνωσή της η Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως επισημαίνεται, επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας, από τον Πειραιά, μετέβησαν αμέσως μόλις έλαβαν γνώση στο σημείο του δυστυχήματος. Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα συνταχθεί έκθεση σχετικά με τα αίτια, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά.

Κανονικά θα εξεταστούν αύριο όσοι μαθητές Λυκείων δεν εξετάστηκαν σήμερα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, μετά την επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων. Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπ. Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης το γεγονός δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – που έχουν διακριτό σύστημα μετάδοσης θεμάτων.

Σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι όπου πραγματοποίησε το απόγευμα την πρώτη προεκλογική ομιλία μετά την διάλυση της Βουλής.

Παράλληλα με την ανάγκη σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε το γεγονός ότι στις 25 Ιουνίου θα κριθεί ποιο είναι το κόμμα που μπορεί να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί, ποιο κόμμα μπορεί να κρατήσει την χώρα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και να επιτύχει την επενδυτική βαθμίδα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα κατά του εφησυχασμού και ζήτησε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν στις 25 Ιουνίου και να μην θεωρήσουν πως η εκλογική μάχη έχει κριθεί.

Σε επανασύσταση του προγράμματός του προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επαναληπτικών εκλογών. «Ακούσαμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, να αλλάξουμε εν κινήσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς». Μετά από πρόταση του κ. Τσίπρα πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κινδύνου ακυβερνησίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει και πάλι τον λαό με το δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτειες», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και μετά από πολυετείς έρευνες η υπόθεση Novartis. Τόσο για στελέχη της μητρικής εταιρείας, όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που ελέγχθηκαν ποινικά για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψαν λόγοι για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σύμφωνα με τους δικαστές.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι 5 αστυνομικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, πλήθος χαρτονομισμάτων από διάφορες χώρες και τραπεζική κάρτα.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον πρόσφατα εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη εξέδωσε σήμερα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Στο ψήφισμα ζητείται η άμεση αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου που προέρχεται από την ελληνική ομογένεια της Αλβανίας, ενώ επισημαίνεται ότι η σύλληψη και η κράτησή του κατά την διάρκεια των εκλογών στην γειτονική χώρα είναι σαφής παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν στην πόλη Ζβέτσαν, στο βόρειο Κόσοβο, όταν άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας από κλοιό διαδηλωτών με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από βλήματα πυροβόλου όπλου, ενώ το πρακτορείο Τανγιούνγκ ανακοίνωσε ότι ένας δημοσιογράφος του τραυματίστηκε όταν έπεσε στα πόδια του χειροβομβίδα κρότου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται γι αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα