back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 8 το πρωΐ στη κεντρική πύλη των ναυπηγείων Περάματος, προχωρούν τα συνδικάτα, στη σκιά του σοβαρού εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, κάνοντας λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχωρά το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Εν τω μεταξύ, στην επισήμανση ότι διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στο σύνολο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, προέβη με ανακοίνωσή της η Επιθεώρηση Εργασίας.

Την ίδια ώρα σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και των πολιτικών κομμάτων. Στην «αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που, όπως αναφέρει, έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας», αποδίδει το τραγικό συμβάν σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου από τις αρμόδιες κρατικές αρχές» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Να χυθεί άπλετο φως και να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες», ζητεί το ΜέΡΑ25.

Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ και για δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του Οργανισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Κανονικά θα εξεταστούν αύριο όσοι μαθητές Λυκείων δεν εξετάστηκαν σήμερα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, μετά την επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων.

Σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος μετά τη διάλυση της Βουλής. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα κατά του εφησυχασμού και ζήτησε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν στις 25 Ιουνίου και να μην θεωρήσουν πως η εκλογική μάχη έχει κριθεί.

«Ακούσαμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, να αλλάξουμε εν κινήσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτούς τους δυσμενείς συσχετισμούς».

«Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κινδύνου ακυβερνησίας.

Κάλεσμα σε όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν ΚΚΕ, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το πράξουν τώρα, απηύθυνε ο γγ του Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό. Όπως τόνισε «σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», «κυβέρνηση Ν.Δ. ή προοδευτική διακυβέρνηση», έχει καταρρεύσει μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που με την στάση του ξέπλυνε την πολιτική της Ν.Δ. και τελικά την τροφοδότησε και με δεκάδες χιλιάδες ψήφους».

Έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και μετά από πολυετείς έρευνες η υπόθεση Novartis. Τόσο για στελέχη της μητρικής εταιρείας, όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που ελέγχθηκαν ποινικά για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψαν λόγοι για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σύμφωνα με τους δικαστές.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν αύριο οι 5 αστυνομικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, καθώς και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που κρατούνται από τις αλβανικές αρχές, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Σε ψήφισμα συμπαράστασης το οποίο εισηγήθηκε απόψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς την υπόθεση Μπελέρη. Ψήφισμα συμπαράστασης προς τον Φρέντι Μπελέρη εξέδωσε και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο Γερμανός καγκελάριος προσκάλεσε στο Βερολίνο τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας στην οποία τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Αν και η επίσημη επίσκεψη δεν προσδιορίστηκε χρονικά, η πρόσκληση Σολτς στον Ερντογάν στόχο έχει να δοθεί νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελαρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται γι αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα