back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

E. Xρονοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε σαν χρυσός χορηγός της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για μη συνεργασία με τη ΝΔ επανέλαβε η Ελένη Χρονοπούλου, υποψήφια στο Επικρατείας του κόμματος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο εκλογικός καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσμετράται ή αφαιρείται από τους στόχους του δικού τους κόμματος: «Εμείς έχουμε δικό μας πρόγραμμα και εκεί ακριβώς είναι στραμμένο το βλέμμα μας, στο να μπορέσουμε να το επικοινωνήσουμε στους πολίτες. Φυσικά θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας , όμως, η προσπάθειά μας δεν έχει ταβάνι », τόνισε.

Η κ. Χρονοπούλου, υπογράμμισε τη σημασία της επαφής με τη βάση ενώ κάλεσε «τους κεντρώους δημοκράτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ», λέγοντας: «Υπήρξε μια μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων πολιτών , πολλοί εκ των οποίων κατευθύνθηκαν προς τη ΝΔ όχι μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια πολύ κακή προεκλογική καμπάνια αλλά κυρίως επειδή τα τελευταία τέσσερα χρόνια φάνηκε ότι δεν κατόρθωσε να αποτελέσει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος οι οποίοι είναι κεντρώοι δημοκράτες, στράφηκαν στη ΝΔ από φόβο μην επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετοί έχουν ”τραυματιστεί” από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον νόμο Κατρούγκαλου και όχι μόνο, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε σαν χρυσός χορηγός της ΝΔ».

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών οι οποίοι αναζητούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

«Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι προτεραιότητα και το ΕΣΥ είναι πυλώνας. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες. Γίνεται μι δίκαιη ανακατανομή της φορολογίας. Το κράτος θα αντλεί περισσότερο από τους έχοντες ώστε να δίνει στους μη έχοντες. Έχουμε καταρτίσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα για τις συντάξεις που περιλαμβάνει το νέο ΕΚΑΣ, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και την αλλαγή των συντελεστών αναπλήρωσης, τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας και δίνει φορολογικά κίνητρα. Προστατεύουμε την αγροτική γη και την πρώτη κατοικία. Μέλημά μας είναι όσοι βρίσκονται ”εκτός των τειχών” να νιώσουν ότι ζουν με αξιοπρέπεια και προοπτική και ότι το κράτος είναι δίπλα τους», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα