back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Κώστας Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Με 270 ψήφους υπέρ εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής που συγκροτείται σε σώμα για λίγες ώρες ο Κώστας Τασούλας, μετά από πρόταση της ΝΔ. Εν συνόλω 296 βουλευτών που ψήφισαν ονομαστικά για τον Πρόεδρο, οι βουλευτές της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν τον Κώστα Τασούλα, ενώ 26 βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν παρών.

«H φευγαλέα Βουλή δεν συνιστά στίγμα για αυτή αλλά υπαγορεύεται από τις ύψιστες θεσμικές προτεραιότητες που συγκροτούν τις κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος» είπε ο Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ότι η επομένη Βουλή θα είναι γόνιμη, καρπερή και δημιουργική.

Στην ψηφοφορία δεν ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο Ζειμπέκ Χουσείν, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς και ο Όθων Ηλιοπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην Αμερική και επειδή δεν ορκίστηκαν δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν.

Τέσσερις βουλευτές ψήφισαν με fax υπέρ του Κώστα Τασούλα. Απουσίαζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που παρέστη στην κηδεία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Τζίνας Πολίτη, η Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν.

Εν τω μεταξύ, έως το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της και προκήρυξης νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου. Οι νέες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με λίστα βουλευτών όπου κατά πολιτικό κανόνα τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις οι υποψήφιοι που έλαβαν τους περισσότερους «σταυρούς» στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Ο χάρτης της επόμενης Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την σύνθεση της Βουλής των δύο ημερών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα