back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η. Μοσκώφ: Μόνο η αγάπη μπορεί να σου επιστρέψει την αγάπη

Διαβάστε επίσης

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα ραντεβού με την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, διοργανώνοντας από κοινού το «Youth Football Tournament».

Με τη συμμετοχή 40 ασυνόδευτων ανήλικων αγοριών και κοριτσιών από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών καθώς και ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, η εν λόγω πρωτοβουλία, όπως εξήγησε ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Ηρακλής Μοσκώφ μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, προάγει τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα και κυρίως συμβάλει στην ένταξή τους μέσω του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία.

«Πρόκειται για παιδιά τα οποία έχουν διανύσει ένα δύσκολο ταξίδι, όμως, έχουν πλέον έχουν λύσει το πρόβλημα της ασφάλειάς τους και αυτό που προέχει για εμάς ως Γραμματεία είναι η ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη και ένταξη, να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας, μεγαλώνοντας», ανέφερε.

«Ο αθλητισμός είναι μια οικουμενική γλώσσα ένταξης, ομοίως ο πολιτισμός και η τέχνη, και τα παιδιά θα παίξουν στις καλύτερες εγκαταστάσεις», τόνισε ο κ. Μοσκώφ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «μόνο η αγάπη μπορεί να σου επιστρέψει την αγάπη».

Πρόσθεσε δε ότι απώτερος στόχος είναι η τυπική εκπαίδευση, η συμμετοχή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο.

«Έχουμε θεσπίσει νόμο, βάσει του οποίου προβλέπεται ότι με τρία χρόνια σχολικής συμμετοχής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ένα παιδί μπορεί πάρει δεκαετή παραμονή στη χώρα μας. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να εκπαιδευτούν, να μορφωθούν και να ενταχθούν. Έχει δημιουργηθεί μια Γραμματεία η οποία έχοντας στήριξη από την κοινωνία των πολιτών, το κράτος και τους διεθνείς οργανισμούς, κάνει σημαντική δουλειά. Εκτός από τη στέγαση και τη νομική υποστήριξη που παρέχουμε στα 2.500 ασυνόδευτα παιδιά, ενεργούμε για τη φοίτησή τους στο σχολείο και την ένταξή τους», επισήμανε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα