back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα – Συγκέντρωση σήμερα στην πύλη των Ναυπηγείων

Διαβάστε επίσης

Σε κινητοποιήσεις, με αφετηρία την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα στις 8 το πρωί στην κεντρική πύλη των ναυπηγείων Περάματος, προχωρούν τα συνδικάτα αντιδρώντας έντονα στο εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 47χρονο χειριστή γερανού Γιάννη Νομικό και δύο τραυματίες, που σημειώθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Το συνδικάτο Μεταλλου, προκήρυξε και 24ωρη απεργία για σήμερα στο Πέραμα.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Πέραμα έχουν τραυματιστεί σοβαρά 3 εργαζόμενοι, στη Σύρο ένας έχει χάσει τη ζωή του και τραυματίστηκαν δύο, ενώ στη Σαλαμίνα σημειώθηκε τραυματισμός ενός εργαζομένου.

Κατά τα συνδικάτα, πρόκειται για “προδιαγεγραμμένο έγκλημα”, δεδομένου ότι τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα ασφάλειας, αντιδρώντας παράλληλα στην εντατικοποίηση της εργασίας.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν οι χώροι εργασίας “κοιλάδες των Τεμπών” και καλεί τα συνδικάτα να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη!

Η ΓΣΕΕ, ζητά την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία, καλώντας “για πολλοστή φορά’ τους υπευθύνους να προβούν στη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και στην εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα