back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Σε δυο εβδομάδες αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας και σε 5-7 μήνες αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της οδού Πρασσά όπου θα στεγαστεί το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών.

Αυτό διαβεβαίωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές του σχολείου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. ” Το παίρνουμε πάνω μας καθώς πιστεύουμε στο καλλιτεχνικό σχολείο. Θεωρούμε αδιανόητο ο δήμος Αθηναίνων να μην έχει καλλιτεχνικό σχολείο. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας” τόνισε- μεταξύ άλλων- στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπακογιάννης.

Το θέμα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών συζητήθηκε στην σκιά της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μαθητών, γονέων και καθηγητών που ζητούν τη μόνιμη στέγαση του σχολείου στο κτίριο της οδού Πρασσά. Παράλληλα, αντιδρούν στην πρόταση της δημοτικής αρχής οι μαθητές της β’ λυκείου (α’ λυκείου την τρέχουσα σχολική περίοδο) να συστεγαστούν την επόμενη χρονιά με το 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών.

Όπως λένε, μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά από το ένα κτήριο στο άλλο για να κάνουν τα μαθήματα θεάτρου, χορού και εικαστικών κουβαλώντας μάλιστα τον βαρύ εξοπλισμό για τα μαθήματα αυτά. Η απόσταση μεταξύ των κτιρίων είναι περίπου ένα χιλιόμετρο και οι μαθητές θα πρέπει να διασχίζουν τις λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας.

“Αυτή η λύση που προτείνετε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριου κρίνεται ως τουλάχιστον μη επαρκής, προβληματική και δύσκολη λύση. Πρέπει να βρούμε μια άλλη λύση” υπογράμμισε ο Νίκος Καριανάκης , γονέας μαθητή του Καλλιτεχνικού Σχολείου, λαμβάνοντας τον λόγο.

“Ζητάμε ένα σχολείο στο οποίο θα μάθουμε και θα ονειρευτούμε”

“Ζητάμε το αυτονόητο: ένα σχολείο. Ένα σχολείο στο οποίο θα μάθουμε, θα ονειρευτούμε. Ζητιανεύουμε για μια αίθουσα” υπογράμμισε η μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών Νίνα Βερύκιου στην τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο. ” Σας εκλιπαρώ όταν λάβετε την απόφασή σας, κάντε το με την καρδιά σας. Απαλλάξτε γονείς και μαθητές από αυτή την αγωνία που βιώνουν τέσσερα χρόνια για το πιο απλό πράγμα. Ένα σχολείο” σημείωσε η εκπρόσωπος του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Όχι σε σχολείο νομάδων λέει η δημοτική αντιπολίτευση

Έντονη κριτική για το θέμα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών άσκησαν οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. ” Είναι ζωή νομάδων. Αυτά τα παιδιά θα τελειώσουν το λύκειο και δεν θα έχουν μπει στο περιβάλλον ενός σχολείου όπως το έχουν ονειρευτεί” τόνισε η Μαρία Αλεβιζάκη από την Ανοιχτή Πόλη. “Η συγκεκριμένη πρόταση είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να φεύγουν τα παιδιά από τη μία διδακτική ώρα και να διανύουν ένα χιλιόμετρο για πάνε στην επόμενη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Φταίμε όλοι μας γιατί αργήσαμε. Εμείς έχουμε τις μεγάλες ευθύνες και πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι. Δεν δικαιολογώ τη διευθύντρια εκπαίδευσης που πέντε χρόνια κρέμαγε το θέμα στις καλένδες. Θέλουμε να δημιουργηθεί η β’ λυκείου αλλά να ψάξουμε από κοινού στα γειτονικά σχολεία να βρεθεί λύση” είπε ο Βασίλης Αγγελόπουλος από την δημοτική παράταξη Αθήνα Είσαι Εσύ.

“Το κτίριο της Πρασσά έχιε σοβαρά προβλήματα, το λέγαμε από το 2019. Οι υπηρεσίες σας το ήξεραν, η δ/νση β’ βάθμιας εκπαίδευσης το ήξερε και κοροϊδεύετε τόσους ανθρώπους” τόνισε ο Χάρης Βουρδουμπάς από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. “Τα παιδιά θέλουν λύση στο πρόβλημα 4 χρόνια τώρα. Τρία σχολεία θα είχατε φτιάξει. Είναι απόλυτα αποτυχημένο αυτό που κάνετε εάν δεν μπορείτε το 2023 να φτιάξετε ένα σχολείο” τόνισε ο κ .Βουρδουμπάς.

“Παίξατε με τα όνειρα τις ελπίδες και τις προσδοκίες των παιδιών και των γονιών να έχουν ένα καλλιτεχνικό σχολείο. Φτάσατε σε σημείο να εισηγηθείτε ένα σχολείο νομάδων” επισήμανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας. “Δώστε τους σχολείο. Μιλήστε ειλικρινά εάν υπάρχει δυνατότητα να φτιαχτεί το σχολείο. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ξενοδοχείο αλλά πείτε τους” ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Μάγδα Μπουλούκου, Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα