back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσιτσιπάς: «Είπα μέσα μου, δεν θα πάει το παιχνίδι σε 5ο σετ»

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, ωστόσο συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του Γίρι Βέσελι στο πρώτο παιχνίδι του στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ του Παρισιού, πριν αποκλείσει τον Τσέχο με 7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7).

«Αυτός ήταν ένα δύσκολο εμπόδιο σήμερα, δεν θα πω ψέματα» παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα για τον 29χρονο Βέσελι και συνέχισε: «Με δυσκόλεψε. Είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα τις δυσκολίες με τέτοιο τρόπο. Μπόρεσα να “επιστρέψω” από όλες αυτές τις δυσκολίες που “πετάγονταν” συνέχεια προς εμένα. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για μένα».

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι στη διάρκεια του αγώνα ήταν αποφασισμένος να μην οδηγηθεί το παιχνίδι σε πέμπτο σετ. «Είπα στον εαυτό μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει το ματς σε πέμπτο σετ. Αυτό είπα στον εαυτό μου» υπογράμμισε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε: «Ο Γίρι ήταν ένα δύσκολο εμπόδιο. Μου έβαλε δύσκολα και είμαι χαρούμενος που ξεπέρασα τις δυσκολίες με τέτοιο τρόπο».

Τέλος, αναφερόμενος στο «κλειδί» που τον οδήγησε στη νίκη, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επισήμανε: «”Απλά συνέχισε να πηγαίνεις προς το μπαλάκι”, αυτό συνέχιζα να λέω στον εαυτό μου.

Σε κάποιες στιγμές δεν πήγαινα προς το μπαλάκι, έμενα ακίνητος, περιμένοντάς το να έρθει προς εμένα. Έτσι, όταν ανέλαβα τα “ηνία”, όταν είπα “απλά πηγαίνω προς το μπαλάκι”, νομίζω ότι αυτή ήταν η στιγμή που γύρισα τον… διακόπτη και κέρδισα το ματς».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα