back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος

Διαβάστε επίσης

Διαθέσιμη στο “myAADE΄’ είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας όσοι φορολογούμενοι το επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις εφόσον διαπιστώνουν λάθη ή παραλείψεις στην αρχική φορολογική τους δήλωση που υπέβαλλαν στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ, συμπληρώνοντας ή διορθώνοντας τους κωδικούς στο έντυπο που επιθυμούν.

Παράλληλα οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα, εφόσον υπάρχει υποχρέωση, να συνυποβάλλουν το έντυπο Ε2 και Ε3 τα οποία αφορούν εισοδηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Έως σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκ. φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 6,5 εκ. που αναμένεται να κατατεθούν έως στη λήξη της προθεσμίας στις 31 Ιουλίου.

Ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται, να συμπληρώσει εξ αρχής τη φορολογική του δήλωση αλλά απαιτείται να τροποποιήσει μόνο τα σημεία, μέσω των αντίστοιχων κωδικών της δήλωσης, όπου εντόπισε λάθη ή παραλείψεις.

Εφόσον υποβάλλει την τροποποιητική δήλωση έως στις 31 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων) αυτή θα υπέχει θέση αρχικής δήλωσης και ο φόρος που θα προσδιοριστεί θα υποκαθιστά τον αρχικό προσδιορισμό φόρου.

Αν η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί εμπρόθεσμα (31/7/2023 ) δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Εάν όμως υποβληθεί εκπρόθεσμα και εφόσον καταλογιστεί φόρος άνω των 100 ευρώ τότε του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ (εάν αφορά μισθωτούς) και 250-500 ευρώ εάν αφορά επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα