back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνολικά 10.000 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 10.000 λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζοντας περίπου εξήντα γαλλικά διαμερίσματα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2024, εξήγησαν σήμερα οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι πρωταθλητές κολύμβησης Λορ και Φροράν Μανοντού έχουν οριστεί να είναι «οι αρχηγοί» αυτής της λαμπαδηδρομίας των Γαλλικών Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και ο Ντιμίτρι Παβαντέ (άλμα εις μήκος) και η Μόνο Φράνσις (παρατρίαθλο).

Η Φλόγα, η οποία θα ανάψει στην Ολυμπία στην Ελλάδα, όπως επιτάσσει η παράδοση, θα φτάσει δια θαλάσσης στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου με σκάφος -το «Belem»- μετά από 10ήμερο ταξίδι στη Μεσόγειο από την Ελλάδα.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στη Γαλλία μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024, τη βραδιά έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Νέο για αυτήν τη γαλλική «έκδοση», η συλλογική σκυταλοδρομία, αφού μια ομάδα 24 ατόμων, μπορεί να συμμετάσχει, για να εκπροσωπήσει, για παράδειγμα, μια αθλητική ομοσπονδία. Θα είναι 3.000 συλλογικά και 7.000 μεμονωμένα, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και ισότητας φύλων, από την ηλικία των 15 ετών.

Κάθε λαμπαδηδρόμος θα μεταφέρει τη φλόγα για περίπου 4 λεπτά σε απόσταση 200 μέτρων.

Το ένα τρίτο των φορέων της Φλόγας θα επιλεγεί από την οργανωτική επιτροπή, ένα άλλο τρίτο από τους χορηγούς λαμπαδηδρομίας BPCE (τράπεζα και ασφάλιση) και την Coca-Cola, άλλο ένα τρίτο από τους άλλους εταίρους των Ολυμπιακών Αγώνων και το τελευταίο 10% από τις περιοχές που φιλοξενούν τη Φλόγα.

Η BPCE θα κυκλοφορήσει την επιλογή της την 1η Ιουνίου και η Coca τον Ιούλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία θα γίνει γνωστή στις αρχές του 2024, αλλά τα ονόματα των μεγάλων πρωταθλητών και προσωπικοτήτων θα γίνονται γνωστά με τους μήνες, παραμένοντας-κατά παράδοση- καλά φυλαγμένο μυστικό του τελευταίου λαμπαδηδρόμου που θα ανάψει το βωμό την ημέρα της έναρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα