back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δέσμευση ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

Τη διαβεβαίωση ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Πέμπτη για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια έδωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Η λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων είναι διασφαλισμένη. Έχει ένα πολλαπλά εγγυημένο σύστημα ασφάλειας, δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα, το λέμε με μεγάλα γράμματα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής επισήμανε ότι «το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων είναι πολύ πιο απλό από ό,τι οι εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων. Στην τράπεζα θεμάτων έχουμε 24.165 θέματα, είναι 1900 Λύκεια τα οποία κάνουν εξετάσεις με ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα κάθε μέρα και με μία δυνατότητα να επιλέξουν ανάλογα με το μάθημα στο οποίο εξετάζονται τα παιδιά από αυτά τα 24.165 θέματα».

«Στην περίπτωση των πανελλήνιων εξετάσεων τα μαθήματα είναι 12» πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου και ξεκαθάρισε τα εξής: «Κάποια μέρα μάλιστα που εξετάζεται η γλώσσα και η λογοτεχνία είναι ένα μάθημα και για τις τρεις κατευθύνσεις, τους τρεις προσανατολισμούς. Δηλαδή υπάρχει πολύ μικρότερος αριθμός μαθημάτων. Υπάρχει μια κεντρική εξεταστική επιτροπή η οποία βγάζει τα θέματα. Τα θέματα είναι ίδια για όλους τους εξεταζόμενους ανάλογα με τον προσανατολισμό. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και αυτό διασφαλίζει ουσιαστικά το αδιάβλητο και το απρόσβλητο της διαδικασίας».

Στη Δικαιοσύνη κατά Ψαριανού η ΟΛΜΕ

Εν τω μεταξύ, στην Δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΟΛΜΕ μετά την ακραία επίθεση του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Ψαριανού στους καθηγητές των λυκείων με αφορμή το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων.

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και σημειώνει ότι «αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζει το μένος του εναντίον των καθηγητών».

«Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκάλεσε τους καθηγητές «σκουλήκια», «αλήτες», «καθάρματα» και «αρχιμαφιόζους» που πρέπει να «πάνε σπίτι τους».

Ισίδωρος Ρούσσος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα