back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη μεγάλων επιχειρήσεων

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων προανήγγειλε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου στο πλαίσιο συζήτησης με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σκέρτσο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως είπε η κυρία Τσαπανίδου η απόφαση αυτή, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, θα περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα προβλέπεται η μείωση του ΦΠΑ για τα τρόφιμα στον κατώτερο συντελεστή και του ΕΦΚ στο κατώτερο ευρωπαϊκό όριο.

Στη συνέχεια με νεότερη δηλωσή της, η κα Τσαπανίδου, έδωσε το στίγμα για το που θα βρεθούν τα λεφτά.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ .

Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη.

Α. Σκέρτσος: Φυγή επενδύσεων από την έκτακτη φορολόγηση 

Κατά τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σκέρτσο η έκτακτη φορολόγηση που προανήγγειλε η Π. Τσαπανίδου στις μεγάλες επιχειρήσεις υπολογίζεται σε 3.5 δις, γεγονός που θα σημάνει φυγή επενδύσεων και επιχειρήσεων και ανεργία.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στην φορολόγηση των μερισμάτων σημείωσε πως αν και περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εν τούτοις δεν αποτελεί προτεραιότητα στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, καθώς όπως τόνισε, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις του Α. Τσίπρα, τα έσοδα από μια τέτοια απόφαση δεν θα έχουν μεγάλη απόδοση στον προϋπολογισμό. “Ο πρόεδρος είπε χθες ότι δεν είναι προτεραιότητα να συζητηθεί κάτι τέτοιο διότι η απόδοση είναι πολύ μικρή. Δεν αποσύρεται, σας είπα ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και χθες ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε είπε ότι είναι μικρή η απόδοσή του και δεν είναι προτεραιότητα” σχολίασε.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα