back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη νωρίτερα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε το 3χρονο κορίτσι και την 70χρονη οικιακή βοηθό που το συνόδευε, το πρωί, στη Λεωφόρο Κηφισίας. Το παιδί νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παίδων” και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη, ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον “Ευαγγελισμό”. Τόσο η οικιακή βοηθός όσο και το παιδί είναι γεωργιανής καταγωγής.

Στη φυλακή των Τιράνων παραμένει ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μετά την εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης του. “Η απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση, καθότι, όπως προκύπτει από Ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα”, τονίζει το υπ. Εξωτερικών. Προσθέτει, επίσης, ότι το θέμα δημιουργεί ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με φόντο τις καταγγελίες για βιασμό και σωματικές βλάβες απο ξυλοδαρμό. Η Ολομέλεια τάχθηκε επίσης υπέρ της άρσης ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για οικονομικές παρατυπίες.

Σε 7 νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για δύο Έλληνες και 5 αλλοδαπούς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον πρώην ντράμερ γνωστού μουσικού συγκροτήματος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μια από τις τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που τον οδήγησαν στο εδώλιο. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο και τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι δικηγόροι του : του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

“Ο πήχης για μένα στη δεύτερη κάλπη να έχω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. “Εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος”, υπογράμμισε. Επανέλαβε ότι στις εκλογές ψηφίζουμε πρωτίστως για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για κρυφή οικονομική ατζέντα.

…”Μιλά η ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, είναι η ΝΔ εκείνη που έχει κρυφή ατζέντα με δύο μάλιστα κεφάλαια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Μητσοτάκη. Ως πρώτο στοιχείο ανέφερε την έκθεση Πισσαρίδη και το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, στο οποίο περιγράφεται ότι “βασική φορολογική πολιτική είναι η ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας ανεξάρτητα από την πηγή”. Ως δεύτερο στοιχείο ο κ. Μάντζος ανέφερε τη μελέτη που η ΝΔ παρήγγειλε τον Νοέμβριο του 2022 από το ΙΟΒΕ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

“Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του, αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει για τον Ελληνικό λαό αλλά για τη νομή της εξουσίας”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ.

“Με τον ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, ο Μητσοτάκης θέλει ιδιωτικοποίηση”, επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, στο Κερατσίνι. Τόνισε, επίσης, ότι το κρίσιμο δίλημμα στις εκλογές είναι “αν θα έχουμε την επόμενη μέρα σχέδιο για στήριξη εργαζομένων ή θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω ασυδοσία στη ζούγκλα στο χώρο της εργασίας”.

Στη Θεσσαλονίκη περιοδεύει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το νοσοκομείο Παπανικολάου. “Προτεραιότητα μας το κοινωνικό κράτος και η φορολογική δικαιοσύνη”, δήλωσε και εγκάλεσε τη ΝΔ για παραμέληση του ΕΣΥ. Στις 8:10 ο κ. Ανδρουλάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στο 4,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο, από 4,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Eurostat. Στο 11,2% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Απρίλιο, έναντι 12,7% τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σαράντα πέντε θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας – 40 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε λειτουργία τίθεται από αύριο, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο, για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον Φορέα.

Δόθηκε σε κυκλοφορία σήμερα η Διώρυγα της Κορίνθου για την θερινή περίοδο έως τις 2 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Έως σήμερα το έργο έχει ποσοστό ολοκλήρωσης 60%.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στην πόλη Εσκιλ στούνα της Σουηδίας, μετά από περιστατικό, το οποίο η τοπική αστυνομία χαρακτήρισε απόπειρα δολοφονίας. Σύμφωνα με το δίκτυο Τι Βι φορ ανάμεσα στους τραυματίες είναι μαθητές, ωστόσο ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε, ότι την ώρα του συμβάντος οι μαθητές δεν βρίσκονταν εκεί. Η αστυνομία κάνει λόγο για διαπληκτισμό μεταξύ πολλών ανθρώπων, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για την ηλικία των τραυματιών. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια σύλληψη.

Ο πρόεδρος του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Χαν συνελήφθη σήμερα στην ανατολική πόλη Λαχόρη, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo News.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα