back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών F-35 είναι η Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Πλέον, αναμένεται η αποστολή του επίσημου αιτήματος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης. Είχαν προηγηθεί οι υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενεντεζ, του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚολ, και του αντιπροέδρου, Γκρέγκορι Μικς.

Τη συμμόρφωση της χώρας μας με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων ζητεί η Κομισιόν. Με μια συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή, η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν εφαρμόζονται ορθά οι ενωσιακοί κανόνες για τα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, σχετικά με το τέλος ταξινόμησης και τον περιβαλλοντικό φόρο.

Σε 7 νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για δύο Έλληνες -πατέρα και γιο- και 5 αλλοδαπούς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής ο οποίος το πρωί παρέσυρε ένα 3χρονο κορίτσι και την 70χρονη συνοδό του στη λεωφ. Κηφισίας. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή την οικονομία και τη φορολογία.

Για κρυφή οικονομική ατζέντα κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο πήχης για τον ίδιο στη δεύτερη κάλπη είναι μια άνετη οινοβουλευτική πλειοψηφία. “Επιθυμώ”, είπε, “μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος”. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο την Κόρινθο και το Λουτράκι.

«Το κρίσιμο δίλημμα στις εκλογές είναι αν θα έχουμε την επόμενη μέρα σχέδιο για στήριξη των εργαζομένων ή θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ζούγκλα στο χώρο της εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Κερατσίνι. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» ενώ επέμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει ιδιωτικοποίηση». Αύριο, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τους δήμους Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου.

«Ο διάλογος δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού από τη ΝΔ», δήλωσε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν μιλήσαμε για φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων», διευκρίνισε ο κ. Ανδρουλάκης, «αλλά για κλιμακωτό φόρο στα μερίσματα, 10% πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ και 15% πάνω από 100.000. Δεν είμαστε τιμωρητικοί στο επιχειρείν, αλλά θέλουμε δίκαιη φορολόγηση με κλίμακες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατηγόρησε γι ακόμα μια φορά τη ΝΔ ότι έχει φορτώσει με 50 δισ. παραπάνω χρέος τη χώρα. Ο κ. Ανδρουλάκης αύριο θα επισκεφθεί τη Σητεία.

Αυξημένος σε σχέση με τις εκλογές Μαΐου είναι ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου στις 25 Ιουνίου από τον τόπο διαμονής τους και ανέρχεται πλέον στις 25.610. Στις 146.000 οι ετεροδημότες. Η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» ενημερώνεται σταδιακά με τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τους απόδημους και τους ετεροδημότες.

Σκληρή ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Τιράνων να απορρίψει την έφεση του Φρέντι Μπελέρη και να παρατείνει την κράτησή του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί ερωτήματα για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη κράτηση του κ. Μπελέρη είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την αντίδραση της Πολωνίας προκάλεσε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ικανότητα της Ουγγαρίας, να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2024, λόγω των επικρίσεων που δέχεται η κυβέρνηση Όρμπαν για το κράτος δικαίου. Σχολιάζοντας το ψήφισμα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έκανε λόγο για ξεκάθαρη παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων στη σημαντικότερη μορφή τους

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται γι αύριο στην Αττική, με βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα