back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, μετά και την υπογραφή από τον Ρεπουμπλικάνο αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζιμ Ρις. Με την εξασφάλιση των τεσσάρων υπογραφών το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να στείλει την επιστολή που χρειάζεται για την επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου. Προηγήθηκαν οι υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚολ, και του αντιπροέδρου, Γκρέγκορι Μικς.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών στελεχών για το φορολογικό πρόγραμμα των κομμάτων.

Για «ρεσιτάλ κυνισμού και αλαζονείας», κατηγορεί τον Θεόδωρο Σκυλακάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του σε σχέση με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει πως για τον κ. Σκυλακάκη είναι «αδιάφορη λεπτομέρεια η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής που οδηγήσαν σε αδυναμία πληρωμής» και προσθέτει «όχι μόνο ομολόγησε ότι μένουν ακάλυπτοι, αλλά υπερασπίστηκε αυτή την επιλογή μιλώντας για ‘ανταποδοτικότητα’ και ‘επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων’».

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για κρυφή οικονομική ατζέντα.

Τη θέση ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει ιδιωτικοποίηση» επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Κερατσίνι.

«Ο διάλογος δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού από τη ΝΔ», δήλωσε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν μιλήσαμε για φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων», διευκρίνισε «αλλά για κλιμακωτό φόρο στα μερίσματα. Εξέφρασε την πρόθεση του να συμφωνήσουν τα κόμματα να καταθέσουν προς κοστολόγηση τα προγράμματα τους στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 7 νέοι συλληφθέντες δυο Έλληνες- πατέρας και γιος- και 5 αλλοδαποί για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οδηγός της μηχανής ο οποίος το πρωί παρέσυρε ένα 3χρονο κορίτσι και την 70χρονη συνοδό του στη λεωφ. Κηφισίας. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Συνολικά 135 παράτυποι μετανάστες -ανάμεσά τους 53 παιδιά- εντοπίστηκαν σήμερα στον Έβρο στην περιοχή της Νέας Βύσσας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. Οι μετανάστες οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων οδηγούνται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ορεστιάδας.

Ένας αστυνομικός ο οποίος φέρεται να υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση δύο μεταναστών. Τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρεμιέρα αύριο των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων οι οποίοι διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Ο Αθήνα 9.84 και φέτος συνεργάζεται με τα φροντιστήρια Διακρότημα, οι καθηγητές των οποίων θα δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

Μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές στις ανατολικές και δυτικές περιοχές του Καναδά, όπου σύμφωνα με τις αρχές της χώρας μέχρι τώρα έχουν καεί περισσότερα από 27 εκατομμύρια στρέμματα. Η κυβέρνηση έστειλε τον στρατό στη Νέα Σκωτία για να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών. Όπως ανακοίνωσε ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπιλ Μπλερ από τις 211 πυρκαγιές στη χώρα οι 82 είναι εκτός ελέγχου.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Από το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα