back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσιτσιπάς: “Όνειρό μας με τον Πέτρο να κατακτήσουμε το Davis Cup”

Διαβάστε επίσης

Αρκετά αναλυτικός εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη δεύτερη διαδοχική επικράτησή του στο Roland Garros, και την πρόκριση στον 3ο γύρο για 5η σερί χρονιά, σε βάρος του Ρομπέρτο Καρβαγιές Μπαένα με 6-3, 7-6(4), 6-2.

Ο No5 του κόσμου μίλησε για τις δυσκολίες της αναμέτρησης του με τον Ισπανό, όμως τον περισσότερο χρόνο τον αφιέρωσε στον αγώνα του διπλού που έδωσε με τον αδερφό του, τον Πέτρο Τσιτσιπά, με τον οποίο συμπλήρωσαν το καρέ συμμετοχών σε όλες τις Grand Slam διοργανώσεις.

Ο Στέφανος μίλησε για το πόσο κοντά έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε ένα έμπειρο δίδυμο, για τους στόχους που έχουν θέσει ως συμπαίκτες, αλλά και για την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, έκλεισε μιλώντας για το πόσο απλό η περίπλοκο είναι το τένις ως άθλημα.

“Είναι απαίσιο που χάσαμε μ’ αυτόν τον τρόπο. Και να χάνεις με τον αδερφό σου το κάνει ακόμα χειρότερο από ότι συνήθως. Έπρεπε να στρέψω τη συγκέντρωσή μου στα μονά, έχοντας κάνει μεγάλη προσπάθεια στο διπλό”.

“Το κάνω για τον αδερφό μου, δε νομίζω πως θα το έκανα για κάποιον άλλον. Είμαι χαρούμενος που το κάνουμε αυτό μαζί, γιατί όταν ήμασταν μικροί αυτό ήταν το όνειρό μας. Φτάσαμε κοντά πολλές φορές, δώσαμε μάχες σε Grand Slams.

Ελπίζω να γίνουμε καλύτεροι, νιώθω πως υπάρχει ένα μεγάλο κενό που μπορούμε να κλείσουμε για να πάμε πιο ψηλά το παιχνίδι μας. Ένα από τα προσωπικά μας όνειρα είναι να κατακτήσουμε το Davis Cup μαζί. Το να το κάνεις αυτό με τον αδερφό σου, είναι μάλλον το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να ζήσεις στο κορτ.”

Σχετικά με την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε: “Φυσικά και είναι στο μυαλό μας. Ο Πέτρος παίζει καλά, δεν είναι μόνο δικό μου έργο. Έχει μεγάλο ρόλο και ο Πέτρος. Στο Τόκιο ήμασταν κοντά στο να παίξουμε, στο Παρίσι θα παίξουμε, αν συνεχίσει αυτή την πορεία ο Πέτρος.

Είναι ικανός να μπει στο Top 100 και είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας διπλίστας. Τον στηρίζω σ’ αυτή την προσπάθεια, τον βοηθάω όσο μπορώ με τον δικό μου τρόπο, με εξειδικευμένους προπονητές, για να πάρει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία.”

Σχετικά με τη χθεσινή του αναμέτρηση με τον Μπαένα, είπε: “Ήταν μια πρόκληση για μένα, έπρεπε να ανταποκριθώ και να παίξω το καλύτερό μου τένις εκείνη τη στιγμή, για να πάρω το αβαντάζ των δυο σετ. Αν δεν έπαιρνα αυτό το σετ, τα πράγματα μπορεί να δυσκόλευαν αργότερα. Είμαι ανακουφισμένος που έπαιξα καλά στο tie-break και που ήμουν τολμηρός. Αυτές οι τολμηρές σκέψεις και καταστάσεις στις οποίες προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου, απέδωσαν.”

Σχετικά με τις 51 (πλέον) νίκες σε Grand Slam, είπε: “Μου αρέσουν τα ρεκόρ, ενθουσιάζομαι όταν σπάω προσωπικά ρεκόρ. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις αυτά τα στατιστικά, γιατί υπάρχει μεγάλη δουλειά πίσω τους και μερικές φορές είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ότι όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα.

Πρέπει να συνεχίσω. Μακάρι να είμαι υγιής και να παλεύω για περισσότερους τίτλους και προσωπικά ρεκόρ, αλλά και για ρεκόρ που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως αυτό που συνέβη στη Μαδρίτη (είχε κάνει 39 συνεχόμενα πρώτα σερβίς) που ήταν ωραίο, δεν το είχα σκεφτεί.”

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο απλό ή περίπλοκο είναι το τένις, απάντησε: “Υπάρχουν φάσεις που όλα φαίνονται απλά και εύκολα. Τόσο, που χαίρεσαι να παίζεις το παιχνίδι και που προσπαθείς να βγάλεις άκρη, διότι αυτό είναι. Το τένις είναι να βγάλεις άκρη, να καταλάβεις τι λειτουργεί καλύτερα για σένα, πού είναι οι δυνάμεις σου, πως μπορείς να βγαίνεις από δύσκολες καταστάσεις.

Αυτά είναι κάποια πράγματα στα οποία θέλω να συγκεντρωθώ, γιατί είναι υπέροχο να παίζεις με ευκολία, με απίστευτους winners, να ανεβαίνεις στο φιλέ, να κερδίζεις έτσι τους πόντους, να σερβίρεις άσους, να επιστρέφεις καλά.

Όλα αυτά κάνουν το τένις εύκολο, όπως το έκανε να φαίνεται ο Ρότζερ στο παρελθόν. Αυτό, όμως, δεν είναι προσιτό στους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι εύκολο. Σχετικά με αυτό, διάβασα λίγο από το βιβλίο του Ράφα και δείχνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει, είναι ένα ωραίο παράδειγμα. Η ακρίβεια του Φέντερερ, ωστόσο, είναι δύσκολο να επαναληφθεί.”

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα