back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Μανωλάκου: Ένα ισχυρό ΚΚΕ εγγύηση για λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση εντός και εκτός Βουλής

Διαβάστε επίσης

02-06-2023

Την περαιτέρω ενίσχυση του ΚΚΕ έθεσε ως διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών,  η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Β Πειραιά και μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Σε συνέντευξή της στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ενισχύσουν κόμματα που υπερασπίζονται αντιλαϊκές πολιτικές, ώστε «να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, με στόχο να υπάρχει μια λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή».

Θεωρώντας δεδομένη την ανάδειξη κυβέρνησης μετεκλογικά, η Διαμάντω Μανωλάκου διέβλεψε ανταγωνισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με επίδικο την πρωτοκαθεδρία στη σοσιαλδημοκρατία και έκανε λόγο για συναινετική αντιπολίτευση στα μέτρα μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης.

«Θα είναι μια συναινετική αντιπολίτευση, όπως ήταν άλλωστε μέχρι τώρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της Νέας Δημοκρατίας και το 79% όσων έφερε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ...Γιατί, το σύστημα δεν θέλει μόνον μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά και μια συναινετική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Αναφερόμενη στο πρόσφατο δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, η κυρία Μανωλάκου  μίλησε για «ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με οικογένειες που θα βρεθούν ξεκρέμαστες» και τόνισε πως «στο πλευρό τους βρέθηκαν μόνον το ΚΚΕ και τα συνδικάτα». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «το αίμα του σκοτωμένου ανάγκασε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη ζώνη στο Πέραμα, η ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έχει παγώσει από το 2017, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα