back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στη “μάχη” των πανελλαδικών εξετάσεων από σήμερα και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων οι οποίοι διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Ο Αθήνα 9.84 και φέτος συνεργάζεται με τα φροντιστήρια Διακρότημα, οι καθηγητές των οποίων θα δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

43χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή τη νύχτα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αλίμου στην Κατεχάκη προς Ηλιούπολη. Είχε κατέβει από το περιπολικό για να καταγράψει τροχαίο.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένα τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε χθες το πρωί από μοτοσυκλέτα στην Κηφισίας, μαζί με την 70χρονη οικιακή βοηθό που το συνόδευε. Ο οδηγός έχει συλληφθεί.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών στελεχών για το φορολογικό πρόγραμμα των κομμάτων.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για κρυφή οικονομική ατζέντα. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί Κόρινθο και Λουτράκι.

Τη θέση ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει ιδιωτικοποίηση» επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος χθες τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Κερατσίνι. Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τους Δήμους Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου.

«Ο διάλογος δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού από τη ΝΔ», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δεν μιλήσαμε για φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων», διευκρίνισε «αλλά για κλιμακωτό φόρο στα μερίσματα. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τη Σητεία και το βράδυ θα μιλήσει στην πλ. Μικρασιατών.

Σε χωριά της Φθιώτιδας , περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιος, θα περιοδεύσει αύριο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημ Κουτσουμπας

Σκληρή ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Τιράνων να απορρίψει την έφεση του Φρέντι Μπελέρη και να παρατείνει την κράτησή του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί ερωτήματα για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ο συνεργατης του Παντελής Κοκαβέσης.

Μπήκε χθες και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Νέα σενάρια κυκλοφορούν συνεχώς σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Τουρκία με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, καθώς το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του Ταγιπ Ερντογαν και αργότερα θα ανακοινωθεί το υπουργικό συμβούλιο που θα ορκιστεί την Κυριακή.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα με «φόντο» την περίοδο εορτασμού του Αγίου Πνεύματος 2023 λαμβάνει από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία Από τις 4 το απόγευμα και έως τις 10 το βραδυ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά και το 95%.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί μόνο για σήμερα 20 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου καθώς και 42 με προορισμό νησιά του Αργοσαρωνικού. Επίσης 12 δρομολόγια θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Ραφήνας.

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2023, για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι σε στενό οικογενειακό κύκλο θα πραγματοποιηθεί η αποτέφρωση του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο άλλοτε υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι 7 νέοι συλληφθέντες δυο Έλληνες- πατέρας και γιος- και 5 αλλοδαποί για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα