back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισου από Λένορμαν μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης στην άνοδο της Συγγρου, σε Καρέα, στην παραλιακή στο Ελληνικό και στο Μοσχάτο. Kίνηση και στο λιμάνι του Πειραια.

Στη “μάχη” των πανελλαδικών εξετάσεων από σήμερα και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων στον αέρα του Αθήνα 9.84 στις 11 από τους καθηγητές των φροντιστηρίων Διακρότημα, με τα οποία συνεργάζεται και φέτος ο σταθμός μας.

43χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του τη νύχτα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη προς Ηλιούπολη. Είχε κατέβει από το περιπολικό για να καταγράψει τροχαίο.

Μάχη για τη ζωή του δίνει το τρίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε χθες το πρωί από μοτοσυκλέτα στην Κηφισίας, μαζί με την 70χρονη οικιακή βοηθό που το συνόδευε. Ο οδηγός έχει συλληφθεί.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών με επίκεντρο το φορολογικό πρόγραμμα των κομμάτων.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί Κόρινθο και Λουτράκι, ο Αλέξης Τσίπρας τους Δήμους Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου και ο Νίκος Ανδρουλάκης τη Σητεία.

Σε χωριά της Φθιώτιδας, περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιος, θα περιοδεύσει αύριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπήκε χθες και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πηγές στο Κογκρέσο ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την Αμερική και πως οι σχέσεις των δυο χωρών εξετάζονται και διαμορφώνονται πια ανεξαρτήτως αν και πόσο δυσαρεστείται η Τουρκία.

Σήμερα αναμένεται η ορκωμοσία των βουλευτών στο τουρκικό Κοινοβούλιο, καθώς και η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ το Σάββατο ακολουθεί η ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν.
Η ονοματολογία για τους νέους υπουργούς δίνει και παίρνει από τις πρώτες ώρες της εκλογικής νίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει το κρισιμότερο ίσως υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Οικονομίας, στον Μεχμέτ Σιμσέκ, πάλαι ποτέ «τσάρο» της τουρκικής οικονομίας, ο οποίος έχει διαφωνήσει ανοικτά με την πολιτική χαμηλών επιτοκίων.
Τσαβούσογλου και Ακάρ δεν αποκλείεται να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Νέα συνταρακτικά στοιχεια και αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Στον εισαγγελέα οδηγούνται άλλοι επτά συλληφθέντες. Πρόκειται για 5 αλλοδαπούς καθώς και για δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, ηλικίας 48 και 21 ετών.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών.

Ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά και το 95%.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί μόνο για σήμερα 20 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου και 42 προς Αργοσαρωνικό. Επίσης 12 δρομολόγια θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Ραφήνας.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Κλιάρης. “Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιοπλοα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι την περσινή περίοδο μετακινήθηκαν με πλοία περίπου 34 εκατ. επιβάτες, χωρίς να γίνει κάποιο απρόοπτο συμβάν.

Φοροέλεγχοι το τριήμερο στα νησιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, με τα… tablet ανά χείρας. Κλιμάκια της ΑΑΔΕ θα βλέπουν ,σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη τους το οικονομικό προφίλ του κάθε ελεγχόμενου, ενώ παράλληλα θα διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις στοιχείων και θα εκδίδουν επιτόπου εκκαθαριστικό φόρου.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα