back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων οι οποίοι διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Ο Αθήνα 9.84 και φέτος συνεργάζεται με τα φροντιστήρια Διακρότημα, οι καθηγητές των οποίων θα δίνουν τις απαντήσεις των θεμάτων. Πρώτος σχολιασμός στο δελτίο ειδήσεων στις 11.

Αύριο Σάββατο προσέρχονται ξανά στα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα ενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών.

Ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά και το 95%.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί μόνο για σήμερα 20 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου και 42 προς Αργοσαρωνικό. Επίσης 12 δρομολόγια θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Ραφήνας.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Κλιάρης. “Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιοπλοα», τόνισε.

Φοροέλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις το τριήμερο στα νησιά και σε άλλους προορισμούς.

Κλιμάκια της ΑΑΔΕ, με τα tablet ανά χείρας θα βλέπουν ,σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη τους το οικονομικό προφίλ του κάθε ελεγχόμενου, ενώ παράλληλα θα διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις στοιχείων και θα εκδίδουν επιτόπου εκκαθαριστικό φόρου.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών με επίκεντρο το φορολογικό πρόγραμμα των κομμάτων.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί Κόρινθο και Λουτράκι, ο Αλέξης Τσίπρας τους Δήμους Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου και ο Νίκος Ανδρουλάκης τη Σητεία.

Σε χωριά της Φθιώτιδας, περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιος, θα περιοδεύσει αύριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπήκε χθες και η τέταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πηγές στο Κογκρέσο ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την Αμερική και πως οι σχέσεις των δυο χωρών εξετάζονται και διαμορφώνονται πια ανεξαρτήτως αν και πόσο δυσαρεστείται η Τουρκία.

Σήμερα αναμένεται η ορκωμοσία των βουλευτών στο τουρκικό Κοινοβούλιο, καθώς και η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ το Σάββατο ακολουθεί η ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν.
Η ονοματολογία για τους νέους υπουργούς δίνει και παίρνει από τις πρώτες ώρες της εκλογικής νίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει το κρισιμότερο ίσως υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Οικονομίας, στον πρώην «τσάρο» της τουρκικής οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ.

Άγνωστοι μαχαίρωσαν 17χρονο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στο Ελληνικό στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 2 δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πλησίασαν τον ανήλικο, τον ακινητοποίησαν και προσπάθησαν να του αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνό του και τα χρήματά του. Όταν εκείνος αντιστάθηκε τον χτύπησαν με το μαχαίρι στην κοιλιά και τράπηκαν σε φυγή. Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Λαϊκό», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Νέα συνταρακτικά στοιχεία και αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Στον εισαγγελέα οδηγούνται άλλοι επτά συλληφθέντες. Πρόκειται για 5 αλλοδαπούς καθώς και για δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, ηλικίας 48 και 21ος ετών.

43χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή τη νύχτα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη προς Ηλιούπολη. Είχε κατέβει από το περιπολικό για να καταγράψει τροχαίο.

Στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι σε στενό οικογενειακό κύκλο η αποτέφρωση του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο άλλοτε υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Μακάβριο εύρημα στην μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο.Μέσα σε χαράδρα εντοπίστηκαν περίπου 45 σακούλες που περιείχαν ανθρώπινα μέλη. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό επτά νεαρών ατόμων -αγοριών και κοριτσιών- που είχαν εξαφανιστεί πριν από περίπου δέκα ημέρες.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα