back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εφορία: Νέου τύπου έλεγχοι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους τουριστικούς προορισμούς

Διαβάστε επίσης

Σαρωτικούς ελέγχους στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, την Κρήτη και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα ξεκινούν από αύριο τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έχοντας ανά χείρας το «υπέρ-όπλο» της εφορίας,που «ακούει» στο όνομα tablet.

Μέσω των γνωστών σε όλους μας ηλεκτρονικών συσκευών, οι ελεγκτές θα βλέπουν σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη τους το οικονομικό προφίλ του κάθε ελεγχόμενου, ενώ παράλληλα θα διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις στοιχείων και θα εκδίδουν επιτόπου εκκαθαριστικό φόρου με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Μπορεί οι καλοκαιρινές εξορμήσεις της εφορίας να ξεκινούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ωστόσο θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου διενεργώντας περισσότερους από 30.000 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταλύματα και ξενοδοχεία σε όλα σχεδόν τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές Ειδικότερα με τα tablet ανά μάλης τα στελέχη της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα, σε on line χρόνο:

  • Να τσεκάρουν με αυτόματες διαδικασίες την γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός.
  • Να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στην πλατφόρμα “myDATA”.
  • Να διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ.
  • Να ελέγχουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία η της επιχείρησης δηλαδή εάν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις στον παρελθόν ή εάν είναι υπότροποι.
  • Να εκδίδουν και να κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Οι επιχειρηματίες που θα εντοπιστούν να μην έχουν κόψει αποδείξεις για όλες τις παραγγελίες ή δεν θα έχουν αποστείλει τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές στην πλατφόρμα “myDATA” θα κληθούν να βάλουν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους από 2 έως και 10 ημέρες, ανάλογα με τις φορολογικές τους παραβάσεις.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα