back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Κακλαμάνης: Ο μόνος που αποφασίζει τι δύναμη θα δώσει σε κάθε κόμμα είναι ο λαός

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να προκύψει μια σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα συνεχίσει να οδηγεί την Ελλάδα μπροστά», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Ο ίδιος, πάντως, διεκδικεί την δωδέκατη κατά σειρά επανεκλογή του, που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στην πολιτική ιστορία της Αθήνας ενώ δεν κρύβει την χαρά του για το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες εξελέγη με ρεκόρ ψήφων στο προεδρείο της Βουλής ως Α’ Αντιπρόεδρος λαμβάνοντας το σύνολο των ψηφισάντων συναδέλφων του.

Στο δρόμο προς τη δεύτερη κάλπη, σε λιγότερο από ένα μήνα, ο κ. Κακλαμάνης, απαντώντας στην αντιπολίτευση που υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ θα αποτελέσει επικίνδυνη παντοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε: «Κάτι τέτοιο είναι έξω από την ιστορία και το πολιτικό ήθος της παράταξής, δεν συνάδει με την ιδεολογία και τις προθέσεις μας. Ο μόνος που αποφασίζει τι δύναμη θα δώσει σε κάθε κόμμα είναι ο λαός».

Σχετικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, σημείωσε ως διαρκή πρόκληση την αντιμετώπιση της ακρίβειας, λέγοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η ΝΔ ,με μια σειρά πρωτοβουλιών για την αγορά και την προστασία του καταναλωτή όπως το καλάθι του νοικοκυριού στέκεται δίπλα στον πολίτη και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Το καλάθι του νοικοκυριού που λοιδορήθηκε στην Ελλάδα, το υιοθέτησαν χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία η και η Κύπρος ενώ μόλις χθες ζήτησε το know-how για να το εφαρμόσει και η Μεγάλη Βρετανία», σχολίασε.

Πρόσθεσε δε, ότι οι πρώτοι που σχεδόν μηδένισαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα ήταν οι Ισπανοί αλλά τελικά, όχι μόνο δεν έπεσε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα -όπως υπολόγιζαν -αλλά , αντιθέτως, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές συνετρίβη το κυβερνητικό μπλοκ.

Ως προς την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών στην ενέργεια, πρόσθεσε: «Τα υπερκέρδη φορολογήθηκαν με νόμο της ΝΔ. Το κράτος έχει εισπράξει περίπου 4 δισ. ευρώ από την ενέργεια που δόθηκαν ως επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Υπήρξαν υπερκέρδη αλλά όχι σταθερά κάθε χρόνο. Οι τιμές και στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο έχουν υποχωρήσει».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα