back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Roland Garros

Διαβάστε επίσης

Στη φάση των «16» του Roland Garros προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επικράτησε με 3-0 σετ του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν και θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Όφνερ.

Ο Έλληνας τενίστας παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο κορτ «Suzanne Lenglen» και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αργεντινό και νούμερο 95 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-3) και παράλληλα την πρόκριση στη φάση των «16» του φετινού Roland Garros!

Ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας 7 break, 34 winners και 6 άσους, ενώ ο αντίπαλός του πλήρωσε τα 41 αβίαστα λάθη του.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου ο Αυστριακός, Σεμπάστιαν Όφνερ (Νο.118 στην παγκόσμια κατάταξη), ο οποίος απέκλεισε δύσκολα με 3-2 σετ τον Φάμπιο Φονίνι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τέταρτο γύρο ενός Grand Slam.

«Ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου από άποψη αυτοσυγκέντρωσης, καθώς έπρεπε να είμαι εκεί σε κάθε πόντο μιας και ο Ντιέγκο δε μου το έκανε καθόλου εύκολο. Έπρεπε να πάρω τα… όπλα μου και να έχω υπομονή, αυτό έμαθα σήμερα.

Πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα αποφύγει κάποια αβίαστα λάθη στο τέλος, όμως έδωσα μια σπουδαία μάχη ιδίως προς το τέλος.

Το κοινό ήταν στο πλευρό μου, κάτι που πάντα βοηθάει. Χαίρομαι όταν μπορώ να μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με τους άλλους στο κορτ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα