back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανελλαδικές: Τα δικαιώματα της γυναίκας και ο φεμινισμός τα σημερινά θέματα στα Νέα Ελληνικά

Διαβάστε επίσης

Η βία κατά των γυναικών και ο φεμινισμός είναι τα θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε κείμενο του Σταύρου Τσακυράκη για τη βία κατά των γυναικών, σε άρθρο της Μαρίλιας Παπαθανασίου για τον φεμινισμό και σε διήγημα του Χρήστου Οικονόμου για τις σχέσεις ανδρών-γυναικών.

7. NEA_ELLHNIKA 2023 them_nea_gel_230602

Το πρώτο κείμενο για την καταδίκη της βίας κατά των γυναικών ήταν απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη η ουσία της πολιτικής» του Σταύρου Τσακυράκη.

Το δεύτερο κείμενο για τον φεμινισμό ήταν από άρθρο γνώμης της Μαρίλιας Παπαθανασίου στην εφημερίδα το Βήμα και το τρίτο κείμενο ήταν απόσπασμα με τίτλο «Φοβερή παρηγοριά» από το βιβλίο «Οι κόρες του Ηφαιστείου» του Χρήστου Οικονόμου.

Όπως σημειώνεται:

«Το κεντρικό θέμα του κριτηρίου αξιολόγησης αφορά στην βία κατά των γυναικών.

Ο εξεταστικός μαραθώνιος ξεκίνησε χθες Πέμπτη, χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις, με τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στα Νέα Ελληνικά.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν το Σάββατο στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ οι συμμαθητές τους των ΓΕΛ επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα για να διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα