back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Να επαναλάβουν οι ψηφοφόροι στις 25 Ιουνίου, την επιλογή τους στη Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

02-06-2023

«Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε να επαναλάβει την επιλογή του και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για να υλοποιηθούν οι αλλαγές που ο ίδιος ζήτησε με την ψήφο του, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Αθηνών, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε εξ αρχής επισημάνει ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά με το δικό της και απέκρουσε όσα λέγονται ότι στην αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας, η μέχρι πρότινος κυβερνώσα παράταξη βάζει απέναντί της το ΠΑΣΟΚ αντί του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το τρίτο κόμμα.

«Στην προεκλογική συζήτηση με ορόσημο την 25η Ιουνίου, ξεδιπλώνονται οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων κυρίως για την οικονομία και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για σειρά φόρων που θέλουν να επαναφέρουν. Συνεπώς, δεν πρόκειται για αντιπαράθεση, αλλά για προγραμματική σύγκριση με στόχο να πεισθούν όσοι μας ψήφισαν να επαναλάβουν την επιλογή τους» τόνισε .

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με χαλαρότητα η νέα ψηφοφορία. «Δεν έχει κριθεί τίποτε. Στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, ειδικά όταν η επόμενη Βουλή δεν αποκλείeται να είναι επτακομματική» επισήμανε και κάλεσε τον κόσμο να μην εφησυχάζει, αλλά να πάει στην κάλπη να ψηφίσει

Για την αποχή, ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι αποτελεί στοίχημα για το πολιτικό μας σύστημα, καθώς συνδέεται, όπως είπε  και με την απόρριψη της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για  διευκολύνσεις σε σχέση με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αναφορικά με την ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται στα άκρα της Δεξιάς σχολίασε ότι η ΝΔ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα μηνύματα των πολιτών και υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία έθεσε τις βάσεις για το μπλόκο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, ατόμων που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες.

Ως προς το κόμμα «Νίκη», ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε με νόημα πως  «δεν νοείται να συνδέεται το θρησκευτικό συναίσθημα με την πολιτική επιλογή, ούτε και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικούς λόγους».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε μύθο της αντιπολίτευσης τα περί ιδιωτικοποίησης των κρατικών νοσοκομείων και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι αντιθέτως, τάσσεται υπέρ της συνεργασίας δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα ώστε να καλύπτονται πλήρως τα κενά του δημόσιου συστήματος και να µπορουν να παίρνουν παροχές οι ασθενείς και από ιδιώτες δωρεάν, µε πλήρη κάλυψη από το κράτος.

«Υπάρχει συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα στην προσπάθεια να διασφαλιστούν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και να καταργηθούν τα ράντζα προκειμένου οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να ασκούν καθήκοντα σε δημόσιες δομές… Πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και γι αυτό το λόγο το ενισχύσαμε με πόρους 1, 4 δισ από τα Ταμείο Ανάκαμψης, που θα διατεθούν σε 80 νοσοκομεία και 105 κέντρα Υγείας στη  χώρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα