back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Σήμερα η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Θα ανακοινωθεί η κυβέρνηση;

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται η ορκωμοσία των βουλευτών στο τουρκικό Κοινοβούλιο, καθώς και η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, ενώ το Σάββατο ακολουθεί η ορκωμοσία του κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με αλλες πηγές, υπάρχει ένα ενδεχόμενο η ορκωμοσία του Ερντογάν αλλά και η ανακοίνωση της κυβέρνησης να γίνει το Σάββατο, 3 Ιουνίου.

Η ονοματολογία όμως, για τους νέους υπουργούς δίνει και παίρνει από τις επόμενες ώρες της νίκης.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει το κρισιμότερο ίσως υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτό της Οικονομίας, στον Μεχμέτ Σιμσέκ, πάλαι ποτέ «τσάρο» της τουρκικής οικονομίας. O Σιμσέκ ήταν πρώην υπουργός Οικονομικών, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, έμπιστος των αγορών, ενώ έχει διαφωνήσει ανοικτά με την πολιτική χαμηλών επιτοκίων του Ερντογάν.

Τσαβούσογλου και Ακάρ δεν αποκλείεται να παραμείνουν στις θέσεις τους (Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα), ωστόσο ακούγονται έντονα ο Ιμπραήμ Καλίν για το Εξωτερικών, ενώ για το Άμυνας ο Χακάν Φιντάν και ο Σεϊφουλάχ Χατζιμουφτούογλου.

Επίσης, ακούγεται έντονα ότι επιστρέφει στην κυβέρνηση ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ένα άτομο που ακουγόταν συχνά στα θέματα γεωτρήσεων. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, που βρίσκεται στο υπουργείο Eσωτερικών.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα