back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Καμιά αριστερή αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Καμιά αριστερή αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τις επιλογές προσώπων που κάνει ενόψει των νέων εκλογών, οι οποίες περιλαμβάνουν μέχρι και σεσημασμένους εμμονικούς αντικομμουνιστές», σημειώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

Αναφερόμενος στην μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου, είπε ότι «κατά τη γνώμη μας, αυτή ερμηνεύεται από την στάση που τήρησε ως κυβέρνηση το 2015 – 2019, αλλά και ως αντιπολίτευση, αφού όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε, στήριξε και έδωσε συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Ο κ. Κουτσούμπας έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν έχει αλλάξει από το κόμμα που ψήφιζε και εφάρμοζε τα βάρβαρα μνημόνια, τσάκιζε εργασιακά κι άλλα δικαιώματα για να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα».

Αφού επισήμανε ότι διαμορφώνονται πλέον οι δυνατότητες, ώστε πολλοί περισσότεροι ψηφοφόροι να απορρίψουν τα πλαστά διλήμματα που έθεσαν τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όλους και όλες που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση, να ψηφίσουν στις 25 Ιούνη, το ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε επίσης, το λαό «να μη σκορπίσει την ψήφο του και σε άλλα μικρότερα κόμματα μιας χρήσης όπως αυτά που τώρα έμειναν εκτός Βουλής, -Πλεύση, Νίκη και ΜέΡΑ25-, καθώς είναι κόμματα που επιστρατεύονται για να αξιοποιηθούν σε διάφορα παιχνίδια στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος και στη συνέχεια, με την ίδια ευκολία που εμφανίστηκαν, να αποσυρθούν».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα