back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα, όπου συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν προγραμματιστεί 14 αναχωρήσεις πλοίων για Κυκλάδες και Κρήτη και 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η πληρότητα των πλοίων για τους βασικούς προορισμούς, αγγίζει και το 100%. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου. Από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα επίσης 14 δρομολόγια και 8 από το Λαύριο.

Σε εξέλιξη είναι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους υποψηφίους να εξετάζονται αυτή την ώρα στην Άλγεβρα.

Ασύλληπτη η σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό οι νεκροί είναι 288 και περίπου 900 οι τραυματίες. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων, ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

“Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Διευκρινίζει ότι στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση και σημειώνει ότι για εκείνον, προσωπικά, θα σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη να είναι πιο σεμνός, προσγειωμένος και πιστός στα καθήκοντά του. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβαλε τις επισκέψεις του σε Χαλκιδική και Άγιο Όρος, καθώς όπως γνωστοποίησε, διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Την Εύβοια επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί ο κύριος Τσίπρας, θα επισκεφθεί την κεντρική αγορά της Χαλκίδας και το απόγευμα τη Λίμνη Ευβοίας, όπου θα συναντηθεί με κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Το Πέραμα Μυλοποτάμου επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Το μεσημέρι θα περιοδεύσει στην αγορά του Ρεθύμνου όπου θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων. Το απόγευμα θα παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου «Ούλοφ Πάλμε» στην Πλατεία Μοχού, στο Ηράκλειο.

Στη Φθιώτιδα περιοδεύει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις δύο μετά το μεσημέρι η ορκωμοσία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην τελετή θα παραστεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Την Ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας τουρκικής κυβέρνησης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα