back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να επικεντρωθούν στο μέλλον, αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντά του για μια νέα πενταετή θητεία στο αξίωμα. Ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ, μετά το επίσημο δείπνο, το νέο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται ότι θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή όσον αφορά την οικονομική πολιτική αλλά και το τέλος της εποχής των χαμηλών επιτοκίων.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη ζήτησε και πήρε ο ιερέας που κατηγορείται ότι έστειλε σε 12χρονο αγόρι βίντεο με χυδαίο περιεχόμενο. Ο αρχιμανδρίτης πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου στο Ναύπλιο το μεσημέρι του Σαββάτου, για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 81χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, χθες, ο άντρας απομόνωσε μία 14χρονη σε εξωτερικό χώρο και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Από την έρευνα, προέκυψε ότι ο 81χρονος με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ενώ με απειλές και χρήση σωματικής βίας υποχρέωνε την ανήλικη να μην αναφέρει σε άλλους τις μεταξύ τους συζητήσεις.

Στην Ινδία, τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν σήμερα το απόγευμα την επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης θυμάτων στο σημείο όπου τρία τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 288 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 900. Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, είπε ότι με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας το δυστύχημα αυτό, μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές καταστροφές στην ιστορία της Ινδίας, ενδέχεται να οφείλεται σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης.

“Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δεν το βάζουμε κάτω γιατί στην σκέψη μας δεν είναι το κομματικό μας συμφέρον, αλλά γιατί η κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη διακινδύνευση” τόνισε από τη Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

“Η παράταξή μας επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο” τόνισε από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εν τω μεταξύ το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι κατέθεσε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές υπογραμμίζοντας την ανάγκη περιφρούρησης της συνταγματικής τάξης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα