back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Φωτίου, και Κορυτσάς. Η πυροσβεστική κατέβασε από το κλιμακοστάσιο δυο παιδάκια και μια ηλικιωμένη γυναίκα . Στην κατασβεση της φωτιά επιχειρουν 15 πυροσβέστες και πέντε οχήματα.

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές στον Έβρο μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα.

Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν άλλοι 91νας παράτυποι μετανάστες, που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές μετά από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Πάνω από 50 άτομα είναι γυναίκες και παιδιά.

«Οι παράνομοι μετανάστες πέρασαν από την τουρκική ‘Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως’ σε ελληνικό έδαφος. Κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και τα κυκλώματα έχουν βρει άλλη μεθοδολογία, ασκούν πιέσεις με το συναίσθημα, προκειμένου να υποδεχτούμε τους ανθρώπους στη χώρα μας», είπε νωρίτερα μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Δημήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Εκτίμησε ότι «το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν αυτές οι ροές καθώς είναι πολύ χαμηλή η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοώντας την παράνομη διέλευση μεταναστών».

Μέχρι σήμερα θα πρέπει τα 44 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, να υποβάλουν τους συνδυασμούς τους στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων…

Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό θα επισκεφθεί σε μία ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει “η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός” τόνισε κατά την ομιλία του χθες στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη για “περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, αύριο Τρίτη και ώρα 20.00, στο Πάρκο “Αντ. Τρίτσης” (στο Ανοιχτό Θέατρο), εκδήλωση με θέμα: “Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αγώνας για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος”.

Περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο και στην Γουμένισσα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τρίτη στη μία μετά το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών με βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων .

Σε επιφυλακή παραμένει η Τροχαία για την μετακίνηση των εκδρομέων που θα κινηθούν σήμερα εκτός της πρωτεύουσας αλλά και για την επιστροφή όσων ταξίδεψαν με αφορμή το τριήμερο για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένα από Πειραιά συνολικά 20 ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, 15 από το λιμάνι της Ραφήνας και 11 από το Λαύριο.

Έφθασε λίγο από τις 10, στο λιμάνι του Ηρακλείου το «Κρήτη 2» που εξαιτίας μηχανικής βλάβης έπλεε με χαμηλή ταχύτητα.

Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους.

Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά , τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Λατινικά , τη Χημεία και την Πληροφορική.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η εβδομάδα περιλαμβάνει τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα στο gov.gr, για τις αιτήσεις δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024. Αίτηση σήμερα, μπορούν να κάνουν όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι σήμερα, μετά την ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία ότι θα μειώσει εθελοντικά την παραγωγή πετρελαίου κατά άλλο 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τον Ιούλιο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αγορά.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent ήταν στα 77,64 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα έφτασαν στο υψηλό της συνεδρίασης στα 78,73 δολάρια το βαρέλι.

ΚΑΙΡΟΣ

Άνοδος θερμοκρασίας και μπόρες το μεσημέρι αναμένονται σήμερα σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.

Στην Αττική… γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα