back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και δυο παιδάκια απεγκλώβισε η Πυροσβεστική από το κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας στον Πειραιά, στην οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, στη συμβολή των οδών Φωτίου, και Κορυτσάς. Στην πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Σε επιφυλακή παραμένει η Τροχαία για την μετακίνηση των εκδρομέων που θα κινηθούν σήμερα εκτός της πρωτεύουσας αλλά και για την επιστροφή όσων ταξίδεψαν με αφορμή το τριήμερο για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στην είσοδο των εθνικών οδικών δικτύων σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων .

Για σήμερα είναι προγραμματισμένα από Πειραιά συνολικά 20 ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, 15 από το λιμάνι της Ραφήνας και 11 από το Λαύριο.

Εντωμεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ . Κλειστές είναι ωστόσο οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές στον Έβρο μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα.

Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν άλλοι 91νας παράτυποι μετανάστες, που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές μετά από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής.

Μέχρι σήμερα θα πρέπει τα 44 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, να υποβάλουν τους συνδυασμούς τους στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών. Η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Αρνητικός στο τεστ που υποβλήθηκε για τον κορονοϊό είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η είδηση έγινε γνωστή από δική του ανάρτηση στα social media και συγκεκριμένα μέσω ενός story στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει “η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός” τόνισε κατά την ομιλία του χθες στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη για “περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, αύριο Τρίτη και ώρα 20.00, στο Πάρκο “Αντ. Τρίτσης” (στο Ανοιχτό Θέατρο), εκδήλωση με θέμα: “Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αγώνας για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος”.

Περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο και στην Γουμένισσα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τρίτη στη μία μετά το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών με βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους. Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά , τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η εβδομάδα περιλαμβάνει τρεις ημέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα στο gov.gr, για τις αιτήσεις δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024. Αίτηση σήμερα, μπορούν να κάνουν όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

«Στην Αττική παράγουμε περίπου 2 εκατ. τόνους απορριμμάτων ετησίως. Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση. Προσπαθούμε με ενέργειες και μελέτες να πάμε όσο το δυνατόν λιγότερο σε ταφή απορριμμάτων» είπε ο Βασίλης Κόκκαλης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ που μίλησε στον Αθήνα 984. Πρόσθεσε ότι παράγεται σε μεγάλη ποσότητα πιστοποιημένο κόμποστ από τα κλαδέματα, από τα βιοαπόβλητα, το οποίο το διανέμονται στους παραγωγούς της Αττικής και σε όποιους Δήμους ζητούν για τις ανάγκες τους.

Ο «Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών», προσκαλεί αυριο στις 4 το απόγευμα το κοινό στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης «Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας».

Την ξενάγηση με αφορμή τη φετινή επέτειο των 36 χρόνων από την ίδρυσή του Αθήνα 984 θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών κ. Παναγιώτης Κίσκιλας και ο Γ.Γ. κ. Γρηγόρης Βερροιώτης.

Στις 6, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στην αίθουσα Δ12 της Τεχνοπολης, με θέμα η ελευθερία του Τύπου, το θεμελιώδες αυτό αγαθό και η έκφρασή του δια του Τύπου. Συντονίζουν οι Νταμες Σπαθι ,Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Γιώργος Γεωργίου. Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα.

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική… γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα