back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 10:00 το πρωί και καίει ξερά χόρτα κοντά σε χωματερή. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ έχει κινητοποιηθεί και μία ομάδα συστημάτων drones.

Στην προεκλογική μάχη εκ νέου ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκη, καθώς είναι αρνητικός στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα social media.

Ιδιαίτερο βάρος στις λαϊκές γειτονιές και στη Κρήτη, το μήνυμα των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για τις περιφέρειες που θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο, στον δυτικό τομέα της Αθήνας και στην Α’ Πειραιά και, φεύγοντας από Σέρρες και Δωδεκάνησα. Αναφερόμενος στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είναι μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα συναγερμού για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της.

“Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: “με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο, για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη”,

“Είμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενάντια στην πανάκριβη για τον λαό αλλά κερδοφόρα για τους ομίλους “πράσινη” ενέργεια”, τονίζει το ΚΚΕ. Περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο και στην Γουμένισσα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα θα πρέπει τα 44 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, να υποβάλουν τους συνδυασμούς τους στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών. Η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε διαρκή εγρήγορση οι Αρχές στον Έβρο μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα. Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν άλλοι 91 παράτυποι μετανάστες, που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές μετά από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. “Οι παράνομοι μετανάστες πέρασαν από την τουρκική ‘Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως’ σε ελληνικό έδαφος. Κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και τα κυκλώματα έχουν βρει άλλη μεθοδολογία, ασκούν πιέσεις με το συναίσθημα, προκειμένου να υποδεχτούμε τους ανθρώπους στη χώρα μας”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Δημήτρης Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Εκτίμησε ότι “το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν αυτές οι ροές καθώς είναι πολύ χαμηλή η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοώντας την παράνομη διέλευση μεταναστών”.

Τελευταία ευκαιρία έως τα μεσάνυχτα έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν γύρω στις 20 Ιουνίου.

Έίκοσι ένα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 654 τραυματίστηκαν σε 578 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Μάιο, στην Αττική. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Σε επιφυλακή παραμένει η Τροχαία για την μετακίνηση των εκδρομέων που θα κινηθούν σήμερα εκτός της πρωτεύουσας, αλλά και για την επιστροφή όσων ταξίδεψαν με αφορμή το τριήμερο για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ στην είσοδο των εθνικών οδικών δικτύων σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Κλειστές είναι ωστόσο οι τράπεζες και οι υπηρεσίες του Δημοσίου.

Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχοντας σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η γυναίκα που τραυμάτισε με 14 μαχαιριές ο αρραβωνιαστικός της χθες το βράδυ στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, στο Ηράκλειο. Ο 36χρονος που φέρεται ακολούθως να αυτοτραυματίστηκε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος. Οι λόγοι το αιματηρού περιστατικού παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστοι.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Γιώργος Γεωργίου. Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα.

Στη διεθνή επικαιρότητα: ο πληθωρισμός στην Τουρκία έπεσε τον Μάιο κάτω από το 40% για πρώτη φορά εδώ και 16 μήνες, χάρη κυρίως σε ένα προσωρινό μέτρο παροχής δωρεάν φυσικού αερίου στα νοικοκυριά. Ωστόσο, τους επίσημους αυτούς αριθμούς αμφισβητούν ανεξάρτητοι οικονομολόγοι της Ομάδας Έρευνας για τον Πληθωρισμό, εκτιμώντας ότι ο ετήσιος πληθωρισμός κυμαίνεται μεταξύ 105% και 109%.

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα