back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κύριλλος στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έχει δοθεί εντολή και για 1 ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής, κοντά στη χωματερή της περιοχής. Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στο Κυψελοχώρι Λάρισας. Από το σημείο αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος. Έως τις 11:00 το βράδυ στην είσοδο των εθνικών οδικών δικτύων σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε σήμερα η ΝΔ, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι πραγματικός αρχηγός. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα θα πρέπει τα 44 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, να υποβάλουν τους συνδυασμούς τους στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών. Η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Η οικονομία και οι φόροι παραμένουν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης: για προπαγάνδα κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ‘Ακη Σκέρτσο, η Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για την έμμεση φορολογία. “Χθες βράδυ ο κ. Σκέρτσος, πρώην σύμβουλος του ΣΕΒ, με μια ανάρτηση μνημείο μαθηματικής αλχημείας, προσπάθησε να μας πείσει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα ευνοήσει τα υψηλότερα εισοδήματα. Πάλι καλά που ο κ. Σκέρτσος δεν πρότεινε να αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ, για να μειωθούν οι ανισότητες”, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Σκέρτσος κατά την πολυετή θητεία του ως Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ έμαθε – ως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του – αξιοθαύμαστα οικονομικά. Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ … οικονομικής κοροϊδίας”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας ότι “οι δεσμεύσεις της ΝΔ για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2,5% το 2026, προαναγγέλλουν φοροεπιδρομή σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους”.

…”ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν επιτέλους την κοινή τους ψυχή στην πορεία για να αποκτήσουν και κοινή ‘σάρκα’. Τάζουν μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση για να καλύψουν το κενό 3,5 δις ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνιμες δαπάνες δημόσιας υγείας, παιδείας και ασφάλειας”, απάντησε ο Άκης Σκέρτσος.

“Η Πράσινη Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός μας”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στα social media ότι είναι πλέον αρνητικός στον κορονοϊό. Από αύριο ξεκινά ξανά τις περιοδείες, με πρώτο σταθμό τη Ν. Ιωνία. Την Τετάρτη θα μεταβεί στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα.

Ιδιαίτερο βάρος στις λαϊκές γειτονιές και στη Κρήτη, το μήνυμα των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για τις περιφέρειες που θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο, στον δυτικό τομέα της Αθήνας και στην Α’ Πειραιά, αφήνοντας τις Σέρρες και τα Δωδεκάνησα. Αναφερόμενος στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα συναγερμού για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της.

“Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων του την προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: “με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο, για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη”,

“Είμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενάντια στην πανάκριβη για τον λαό αλλά κερδοφόρα για τους ομίλους “πράσινη” ενέργεια”, τονίζει το ΚΚΕ. Περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο και στην Γουμένισσα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Τελευταία ευκαιρία έως τα μεσάνυχτα έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, για την περίοδο 2023 – 2024. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν γύρω στις 20 Ιουνίου.

Αποσωληνώθηκε η 36χρονη που χθες το βράδυ δέχθηκε επίθεση με 14 μαχαιριές από τον σύντροφό της στο Ηράκλειο Κρήτης. Η γυναίκα, φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της. Ο 36χρονος σύντροφός της, που μετά την επίθεση στη γυναίκα, αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, έχει συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και νοσηλεύεται, ελαφρύτερα τραυματισμένος, στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Μεθαύριο Τετάρτη, 7 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί στο Κοιμητήριο στου Ζωγράφου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, η κηδεία του αθλητικογράφου, Γιώργου Γεωργίου, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 71 ετών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας την Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, ανώτερο οικονομικό στέλεχος στις ΗΠΑ, έκαναν γνωστό δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Καιρός: γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα