back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του Έβρου συγκάλεσε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Στον Έβρο μεταβαίνει αύριο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος. Έως τις 11:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εισόδους των εθνικών οδών.

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε η ΝΔ, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά της ανακήρυξης του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων Κασιδιάρη, καθώς επίσης και κάθε άλλου συνδυασμού στον οποίο ο Κασιδιάρης είναι πραγματικός αρχηγός.

Η οικονομία και οι φόροι παραμένουν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης: για προπαγάνδα κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ‘Ακη Σκέρτσο, η Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για την έμμεση φορολογία. “Χθες βράδυ ο κ. Σκέρτσος, πρώην σύμβουλος του ΣΕΒ, με μια ανάρτηση μνημείο μαθηματικής αλχημείας, προσπάθησε να μας πείσει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, θα ευνοήσει τα υψηλότερα εισοδήματα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. “Ο κ. Σκέρτσος κατά την πολυετή θητεία του ως Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ έμαθε – ως φαίνεται από τις ανακοινώσεις του – αξιοθαύμαστα οικονομικά, τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τάζουν μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν για να καλύψουν το κενό 3,5 δις ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλεια», η απάντηση Σκέρτσου.

“Η Πράσινη Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός μας”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Ν. Ιωνία. Την Τετάρτη θα μεταβεί σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν είναι μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα συναγερμού για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο, για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ενάντια στην εκμετάλλευση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενάντια στην πανάκριβη για τον λαό αλλά κερδοφόρα για τους ομίλους “πράσινη” ενέργεια.

Περιοδεία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, στο Κιλκίς, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Την πολωνική κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ το οποίο τονίζει ότι μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης του 2019 παραβιάζει το δίκαιο της Ένωσης», ιδιαίτερα η πτυχή της που αφορά το πειθαρχικό σύστημα των δικαστών και την ανεξαρτησία τους.

Το 2021 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε καταδικάσει την Πολωνία σε πρόστιμα ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα για να την κάνει να σταματήσει τις δραστηριότητες του πειθαρχικού τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου. Το ύψος των προστίμων έχει υπερβεί τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Η Πολωνία αρνείται να πληρώσει τα πρόστιμα αυτά, όμως οι Βρυξέλλες έχουν παρακρατήσει ένα μέρος των κεφαλαίων που προορίζονται για την Πολωνία.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος με αραιές νεφώσεις αύριο ο καιρός στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα