13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η πρωθυπουργός της Δανίας δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μια ξεχωριστή συζήτηση με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς νωρίτερα.

«Το έχω πει και παλαιότερα, ότι δεν είμαι υποψήφια για καμία άλλη θέση πέραν αυτής που κατέχω ήδη και αυτό δεν άλλαξε μετά τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρόεδρο», είπε η Φρεντέρικσεν μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση αυτή εντός του έτους. Το όνομα της Φρεντέρικσεν, ως πιθανής διαδόχου του, ακούστηκε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από ένα σχετικό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας VG.

Η Φρεντέρικσεν είπε στους δημοσιογράφους ότι συναντήθηκε με τον Μπερνς στην Ουάσινγκτον αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι συνομιλίες της με τον Μπάιντεν ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσουν 45 λεπτά αλλά τελικά κράτησαν περίπου δύο ώρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα