back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόβλημα με τη συμμετοχή εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Διαβάστε επίσης

Σοβαρότατα προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, που αδυνατούν να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές, προκαλεί η αδυναμία του προγράμματος καλοκαιρινών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τις ανάγκες.

Πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν ιδιωτικές κατασκηνώσεις ή να «επιστρατεύουν» φίλους και συγγενείς για την φροντίδα των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που τα παιδιά «ακολουθούν» τους γονείς στο χώρο εργασίας.

Αυτό επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, τονίζοντας ότι “ακόμα και για τις λιγοστές θέσεις της μοναδικής κατασκήνωσης του υπουργείου Υγείας στον Αγ. Ανδρέα δεν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, στερώντας τη δυνατότητα στους περισσότερους ακόμα και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022, όπως και κάθε χρόνο, η σχετική απόφαση με την οποία ανατέθηκε – για άλλη μια φορά, όπως με όλες τις κυβερνήσεις – η οργάνωση και λειτουργία της Κατασκήνωσης στον Πανελλήνιο Σύλλογο των Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και η σχετική ενημερωτική ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής (με ημερομηνία έκδοσης στις 20 Ιουνίου και με προθεσμία υποβολής δηλώσεων από 21 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου) δεν κοινοποιήθηκαν στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά στη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής στην περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής είναι περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις στην κατασκήνωση.

Το σωματείο ζητά:

► να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλισθεί, με ευθύνη του κράτους, η συμμετοχή των εργαζομενων στις δημόσιες μονάδες υγείας και των οικογενειών τους σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

► να δημιουργηθούν οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές, με εκπαιδευμένο, επαρκές προσωπικό και να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των κατασκηνωτών και των εργαζομένων στις κατασκηνώσεις

► να ενημερώνονται έγκαιρα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας για να μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι. Να καθορισθούν σαφή κριτήρια και αντικειμενική διαδικασία επιλογής.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα