back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσωρινά ελεύθερος ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Διαβάστε επίσης

Προσωρινά ελεύθερος και με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 40χρονος αρχιμανδρίτης ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο και συγκεκριμένα για αποστολή βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Το πρωί παρουσιάστηκε για να απολογηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης.

Σύμφωνα με την ertnews.gr η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν την φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο ΤΑ Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας «πύργος» σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα και ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας”.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα