27.6 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

27.6 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Αθ. Γλαβίνας: Ανιστόρητη και προσβλητική η προσπάθεια της ΝΔ να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις περικοπές στη φορολογία

Διαβάστε επίσης

06-06-2023

«Ανιστόρητη και προσβλητική η προσπάθεια της ΝΔ να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με τις περικοπές στη φορολογία. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και το πλήρωσε, με σημαντικές επιλογές για να μείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Γλαβίνας, υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής.

«Τα υπόλοιπα κόμματα μας κατηγορούν ότι ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία γιατί ψηφίζουμε αρκετά νομοσχέδια. Ο κ. Σκέρτσος πάλι, μας ταυτίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ…Η αλήθεια είναι πως το ΠΑΣΟΚ δεν ετεροκαθορίζεται» υπογράμμισε μιλώντας στην Σοφία Μπερετάνου και καταλόγισε σκοπιμότητες σε αμφότερες τις πλευρές.

«Είμαστε παρόντες για να στηρίξουμε ό,τι θεωρούμε εθνικό συμφέρον. Ό,τι πιστεύουμε πως εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα των πολιτών» πρόσθεσε υπενθυμίζοντας τη στάση του κόμματος στα εθνικά ζητήματα και στο νόμο για το μπλόκο στη Χρυσή Αυγή.

Χαρακτήρισε προσωρινά τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τόνισε ότι συνδέονται με την περαιτέρω πορεία της οικονομίας και έστρεψε και πάλι τα βέλη της κριτικής του στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι επενδύει σε εκστρατεία εκφοβισμού των ψηφοφόρων.

«Προφανώς και θέλουμε να μειώσουμε  τους φόρους» σημείωσε ο Αθανάσιος Γλαβίνας και πρόσθεσε πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι φοροελαφρύνσεις για τα ζευγάρια με παιδιά καθώς και η περιστολή των φόρων στη μισθωτή εργασία.

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής, απέδωσε σε «γλωσσικά ολισθήματα άνευ ουσίας» δηλώσεις στελεχών του κόμματος που φέρονται να διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις από την συντεταγμένη κομματική γραμμή και αρνήθηκε ότι υπάρχει λίστα με επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να φορολογηθούν.

«Η γραμμή είναι μία. Το ΠΑΣΟΚ προφανώς υποστηρίζει την μείωση των φόρων καθώς γνωρίζει πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί οι Έλληνες πολίτες… Κάποιες επιχειρήσεις που κατέγραψαν αύξηση εσόδων 300% και είχαν πλεονάζοντα υπερκέρδη δεν αρνούνται να μετέχουν στην προσπάθεια για τα φορολογικά βάρη…Προφανώς η φορολόγηση θα είναι προοδευτική, προφανώς τα βάρη κατανέμονται ανάλογα με τις δυνάμεις ενός εκάστου, η φορολογική ισότητα αποτελεί πάγια αρχή και εκ του Συντάγματος…Πρότυπά μας δεν είναι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, αδύναμους θεσμούς και οικονομία».

Επίσης, κάλεσε τους ψηφοφόρους που προτίμησαν άλλα κόμματα, να ενισχύσουν στις 25 Ιουνίου με την ψήφο τους την προοδευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, «για να επιστρέψουν σπίτι τους» όπως είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα