back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν Αστυνομία, ΕΜΑΚ και Frontex στον Έβρο μετά τις αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος το τελευταίο διάστημα και την επιχειρούμενη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, θα επισκεφθεί σήμερα Μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες.

Χθες, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα, δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στη Βιολογία.

Αύριο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τις περιοδείες τους συνεχίζουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. Τη Νέα Ιωνία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία θα περιοδεύσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στις 19.30 θα μιλήσει στην πλατεία Δημοκρατίας της Σίνδου.

Το Μαρούσι θα επισκεφθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 8 το βράδυ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» σε εκδήλωση του κόμματος «πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη».

Στο Κιλκίς περιόδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

Νέα θανατηφόρα παράσυρση πεζού από ΙΧ που οδηγούσε 70χρονος σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην οδό Μόρνου στην περιοχή των Αχαρνών με θύμα έναν 44χρονο άνδρα. Ο πεζός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και τα ξημερώματα κατέληξε.

 

Το σήμα για νέες αυξήσεις στα επιτόκια έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ισχυρές, παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης που παρατηρούνται στον πληθωρισμό και πρόσθεσε ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια αρκετά υψηλά για να μειώσει τον πληθωρισμό.

Ουκρανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι αποκρούστηκε η νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου. Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πάνω από 20 πυραύλους κρουζ καθώς πλησίαζαν την ουκρανική πρωτεύουσα ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω Telegram.

Στις 12 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία της Νόνικας Γαληνέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλεί στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”.

Επίσης, στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στην αίθουσα Δ12 της Τεχνοπολης, με θέμα η ελευθερία του Τύπου, το θεμελιώδες αυτό αγαθό και η έκφρασή του δια του Τύπου. Συντονίζουν οι “Νταμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα