back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε μεγάλη ετοιμότητα παραμένουν Αστυνομία, ΕΜΑΚ και Frontex στον Έβρο μετά τις αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος το τελευταίο διάστημα και την επιχειρούμενη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μόνο τον περασμένο Μάιο καταγράφηκαν 347 αφίξεις στον Έβρο .

Ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, θα επισκεφθεί σήμερα Μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες.

Χθες, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των αρμοδιων υπουργών και τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα, δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στη Βιολογία.

Αύριο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τις περιοδείες τους συνεχίζουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. Τη Νέα Ιωνία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία θα περιοδεύσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Το Μαρούσι θα επισκεφθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 8 το βράδυ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» σε εκδήλωση του κόμματος «πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη».
Στο Κιλκίς περιόδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του Αλκιβιάδη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Στη δίκη πρόκειται να παραστεί σύσσωμη η ομάδα του Άρη μετά από απόφαση του ΔΣ.

Νέα θανατηφόρα παράσυρση πεζού από ΙΧ που οδηγούσε 70χρονος σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην οδό Μόρνου στην περιοχή των Αχαρνών με θύμα έναν 44χρονο άνδρα. Ο πεζός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και τα ξημερώματα κατέληξε.

Σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δωδεκάχρονης από τον Κολωνό. Μετά το τέλος της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι τα στρατεύματά του απέκρουσαν νέα μεγάλης κλίμακας έφοδο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιφέρεια Ντονέτσκ

Από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουνίου , οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας, εκτός από τις παιδικές κατασκηνώσεις. Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr με προθεσμία υποβολής μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Στις 12 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία της Νόνικας Γαληνέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλεί στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”.

Την ξενάγηση, με αφορμή τη φετινή επέτειο των 36 χρόνων από την ίδρυσή του Αθήνα 984, θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών, Παναγιώτης Κίσκιλας, και ο ΓΓ, Γρηγόρης Βερροιώτης.

Επίσης, στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στην αίθουσα Δ12 της Τεχνοπολης, με θέμα η ελευθερία του Τύπου, το θεμελιώδες αυτό αγαθό και η έκφρασή του δια του Τύπου. Συντονίζουν οι “Νταμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα