back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην άνοδο του Κηφισου από Ιερά οδό μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια, και στην κάθοδο από Μεταμόρφωση μέχρι Περιστέρι.

Επίσης πολλή κίνηση σε άνοδο Συγγρου, παραλιακή από Ελληνικό μέχρι Αλιμο, Καρέα, Κατεχακη, Κηφισιας και Μεσογειων.

Στην Αττική οδό, καθυστερήσεις 20 λεπτών στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από κόμβο Φυλής έως κόμβο Κηφισίας.

Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των επαγγελματικών και γενικών λυκείων.

Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων στις 11 στον αέρα του Αθήνα 9.84, από τους καθηγητές των φροντιστηρίων Διακρότημα.

Σε ετοιμότητα παραμένουν Αστυνομία, ΕΜΑΚ και Frontex στον Έβρο μετά τις αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος το τελευταίο διάστημα. Ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, θα επισκεφθεί σήμερα Μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες.

Τις περιοδείες τους συνεχίζουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. Τη Νέα Ιωνία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία θα περιοδεύσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Το Μαρούσι θα επισκεφθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
Σε εκδήλωση του ΚΚΕ με τίτλο «πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη» στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης θα μιλήσει στις 8 το βράδυ ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στο Κιλκίς περιόδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα, έχει προαναγγείλει πως η αγόρευσή της θα διαρκέσει 10 ώρες. Στη δίκη πρόκειται να παραστεί σύσσωμη η ομάδα του Άρη μετά από απόφαση του ΔΣ.

Σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δωδεκάχρονης από τον Κολωνό.

Από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr με προθεσμία ως τις 12 Ιουνίου.

Στις 12 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία της Νόνικας Γαληνέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος στη Χερσώνα της Ουκρανίας, στο τμήμα που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, αφού «ανατινάχθηκε» υδροηλεκτρικό φράγμα στη Νόβα Καχόβκα το οποίο είχε ανεγερθεί επί Σοβιετικής Ένωσης.

Οι δύο εμπόλεμες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή της υποδομής κρίσιμης σημασίας.

Για “οικοκτονία” κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλούν στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”.

Επίσης, στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα την ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή διευθυντών εφημερίδων, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών. Συντονίζουν οι “Ντάμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα