back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Στα Αρχαία Ελληνικά το διδαγμένο κείμενο ήταν αποσπάσματα από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη, ενώ το αδίδακτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα.

Θα ακούσουμε έναν πρώτο σχολιασμό των θεμάτων από τους καθηγητές των φροντιστηρίων Διακρότημα που και φέτος συνεργάζονται με τον Αθηνα 984.

Για τα αρχαία Ελληνικά θα ακούσουμε τον υπεύθυνο του μαθήματος Παναγιώτη Τζιτζικάκη που μίλησε στον Αθήνα 9.84.

Βατά και αναμενόμενα ήταν και τα θέματα της Βιολογίας. Ανάλυση για το μάθημα, στο δελτίο ειδήσεων στις 12.

Συνεδριάζει στη μία η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουν τις προεκλογικές περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σε εξέλιξη η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. Καταπέλτης η εισαγγελέας. Έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο δόλο από όλους .

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της δωδεκάχρονης από τον Κολωνό.

Συνελήφθησαν δύο 12χρονοι κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος συνομήλικου τους. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 21:30, οι φερομενοι ως δράστες ακινητοποίησαν τον 12χρονο στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι και αφού τον χτύπησαν του αφαίρεσαν όσα χρήματα είχε πάνω του και τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν στο σημείο, λίγο αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ανήλικους.

 

Σε λίγη ώρα πραγματοποιείται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη η ενημέρωση για τα τελικά σχέδια και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.

Κατέληξε 63χρονη με σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κω με καρότσα φορτηγού, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά το γεγονός ότι γιατρός που ήταν μαζί της, προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρει.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλούν στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”.

Επίσης, στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα την ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή διευθυντών εφημερίδων, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών. Συντονίζουν οι “Ντάμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

 

Η Ουκρανία κατηγόρησε το πρωί τη Ρωσία ότι κατά την διάρκεια της νύχτας «ανατίναξε» το υδροηλεκτρικό φράγμα της Καχόβκα στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας με στόχο να πλημμυρίσει την περιοχή και να φρενάρει την ουκρανική επίθεση που βρίσκεται σε προετοιμασία. Μιλώντας σε ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο δήμαρχος της πόλης Βλαντίμιρ Λεοντίεφ είπε ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο φράγμα ήταν αποτέλεσμα σειράς ουκρανικών πληγμάτων. Εως και 80 κοινότητες κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, υπογραμμίζει ο Ουκρανός πρωθυπουργός. Απομακρύνει η Ουκρανία κατοίκους από την περιοχή.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα