back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης υπεύθυνος για τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών συνελήφθη στη Γλυφάδα. Πρόκειται για έναν 52χρονο Έλληνα υπήκοο, αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά. Υπολογίζεται ότι για περίπου ένα 10μηνο διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη σύλληψη ενός «διαβόητου απατεώνα που ξέπλενε βρώμικο χρήμα για λογαριασμό των μεγαλύτερων εγκληματιών του κόσμου», σχολίασε -μεταξύ άλλων- η Europol.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας 20χρονος κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Σήμερα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στο μέλλον, επανέλαβε από τη Ν. Ιωνία ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι “εξαντλεί τον πολιτικό της λόγο, διαγωνιζόμενη ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους”. Σε λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Ένα χρόνο μετά παραμένει επίκαιρο το αίτημα για μια κοινωνία, στην οποία δεν θα έχει θέση η βία στα γήπεδα, στον αθλητισμό, ανάμεσα στα παιδιά μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του μετέβη στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη σήμερα στην Κω, μετά το θάνατο 63χρονης κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο σε καρότσα φορτηγού, καθώς το μοναδικό εν λειτουργία ασθενοφόρο εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό. Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Ευάγγελο Αποστολάκη, Στέφανο Κασσελάκη και Αθηνά Λινού συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου Κω και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης.

«Δεν υπερασπίζομαι τα συμφέροντα 3.000 οικογενειών, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θέλω ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για ανθεκτική ανάπτυξη», δήλωσε στο OPEN o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέπτεται αυτή την ώρα το Μαρούσι.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους «να ρίξουν μαύρο σε όλα τα κόμματα της περιβόητης πράσινης μετάβασης, στην πολιτική της ΕΕ και σε όλους αυτούς που του ζητούν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να διασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου», απηύθυνε απόψε από το Πάρκο Τρίτση, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πόσο πράσινη είναι πράσινη ανάπτυξη».

«Αν η Ελληνική Λύση κατορθώσει και πάρει πάνω από 8%, είναι βέβαιο ότι ‘αυτοδυναμία τέλος’ για τη Ν.Δ., αρκεί τα υπόλοιπα κόμματα να μη χάσουν δυνάμεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την πρόκληση μιας νέας πανδημίας από μια υποτιθέμενη και «άγνωστη νόσο Χ», που προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ και διευκρινίζει ότι αυτό πρέπει να αποτελεί μέρος της βούλησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας γνωστής ή ενδεχόμενης νέας απειλής για τη δημόσια υγεία.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Την πολύ μεγάλη ανησυχία των ΗΠΑ για τις αναφορές σχετικά με την έκρηξη στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία φράγμα στην Ζαπορίζια εξέφρασε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τις πιθανές συνέπειες. Την ίδια ώρα, για άλλο ένα παράδειγμα των συνεπειών της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Νωρίτερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ μίλησε για νέα διάσταση στις ρωσικές ωμότητες και για «ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεκινούν οι εργασίες για τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στο Βοτανικό και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2026 μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας. Τα σχέδια παρουσιάστηκαν σήμερα από το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτη Μαλακατέ και εκπροσώπου του Γραφείου Μελετών.

Στο Ρολάν Γκαρός, στις 21.15 Τσιτσιπάς – Αλκαράθ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Kαιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες προβλέπονται γι αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα