12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες, θα επισκεφθεί σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, στον απόηχο της αύξησης και διακίνησης μεταναστευτικών ροών στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα.
Χθες, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τις περιοδείες τους συνεχίζουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρόεδρος της ΝΔ το πρωί θα επισκεφθεί τη Νέα Ιωνία και το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει σε Θεσσαλονίκη και Πιερία. Στις 19.30 θα μιλήσει στην πλατεία Δημοκρατίας της Σίνδου. Το Μαρούσι θα επισκεφθεί το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 8 το βράδυ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» σε εκδήλωση του κόμματος «πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη».

Στο Κιλκίς περιοδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι η Διακομματική Επιτροπή.

Την ανάγκη να διερευνηθεί ένα «εναλλακτικό και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, καθώς η διαδικασία ένταξης της χώρας «έχει χάσει τον σκοπό της», επισημαίνει το προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προσθετει ότι η δημοκρατική οπισθοδρόμηση στην Τουρκία συνεχίστηκε τον τελευταίο χρόνο, με νέες νομικές μεταρρυθμίσεις και μια ανελέητη καταστολή κάθε κριτικής φωνής, ιδιαίτερα πριν και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών».

Παράλληλα χαιρετίζει τη συνολική αποκλιμάκωση των εντάσεων που παρατηρήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, και εκφράζει την ελπίδα ότι μια πιθανή νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας θα μπορούσε να αποφέρει θετικά αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, τον Ιμπραχίμ Καλίν, διόρισε όπως αναμενόταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Χακάν Φιντάν, που ήταν αρχηγός της από το 2010, πήρε το Σάββατο το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικά και Βιολογία διαγωνίζονται σήμερα οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και υποψήφιοι για την τριτοβαθμια εκπαίδευση.

Με θέμα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων, νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 12 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία της Νόνικας Γαληνέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη ΠΑρασκευή.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλεί στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”. Την ξενάγηση, με αφορμή τη φετινή επέτειο των 36 χρόνων από την ίδρυσή του Αθήνα 984, θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών, Παναγιώτης Κίσκιλας, και ο ΓΓ, Γρηγόρης Βερροιώτης. Επίσης, στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στην αίθουσα Δ12 της Τεχνοπολης, με θέμα η ελευθερία του Τύπου, το θεμελιώδες αυτό αγαθό και η έκφρασή του δια του Τύπου. Συντονίζουν οι “Νταμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων… σταυρώνοντας τα δάχτυλά του.

Υποδεχόμενος, στο Οβάλ Γραφείο, την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους «απάντησε» χωρίς να μιλήσει, υψώνοντας απλώς το χέρι και σταυρώνοντας τα δάχτυλά του.

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ ανακοίνωσε ότι η χώρα της ξεκίνησε μια «αμυντική επιχείρηση» που «περιλαμβάνει ενέργειες αντεπίθεσης», χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για τη μεγάλη αντεπίθεση που προαναγγέλλεται εδώ και μήνες από το Κίεβο.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος με αραιές νεφώσεις σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα