12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η πρόεδρος της Ονδούρας αναχωρεί για την Κίνα

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο αναχωρεί σήμερα για την Κίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της χθες Δευτέρα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της αριστερής προέδρου στον ασιατικό γίγαντα αφότου τα δυο κράτη σύναψαν επίσημα διπλωματικές σχέσεις τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση της κυρίας Κάστρο αποφάσισε η χώρα να διακόψει τις σχέσεις με την Ταϊβάν και να προσεγγίσει την Κίνα σε αναζήτηση επενδύσεων και θέσεων εργασίας.

Ο ΥΠΕΞ Εδουάρδο Ενρίκε Ρέινα διευκρίνισε σε δημοσιογράφους στην τελετή των εγκαινίων της κινεζικής πρεσβείας στην Τεγκουσιγκάλπα πως η επίσκεψη θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Η επίσκεψη της κυρίας Κάστρο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ακολουθεί την πρόσκληση που της απηύθυνε ο κινέζος ομόλογός της Σι Τζινπίνγκ, ανέφερε νωρίτερα χθες το κρατικό μέσο ενημέρωσης Poder Popular.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Ρέινα ανήγγειλε πως οι δυο κυβερνήσεις θα αρχίσουν «σύντομα» συνομιλίες για το εμπόριο και πρόσθεσε πως το πρώτο ονδουριανό προϊόν που θα αρχίσει να εξάγεται στην κινεζική αγορά.

Χθες, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ονδούρας είπε πως κατά την επίσκεψη της κυρίας Κάστρο θα υπογραφτούν αρκετές «συμφωνίες συνεργασίας», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Η Τεγκουσιγκάλπα θέλει εξάλλου τη βοήθεια του Πεκίνου προκειμένου να μειωθεί το βάρος της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της, με την υποστήριξη χρηματοπιστωτικών οργανισμών του νέου της εταίρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα