back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δεν έχουμε αντίρρηση να καταθέσουμε το πρόγραμμα μας εφόσον δεχθεί η ΝΔ να κάνει το ίδιο

Διαβάστε επίσης

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγόρησε τη ΝΔ  η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αττικής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου και με αφορμή τη συζήτηση για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων υπογράμμισε ότι ο κ. Σκέρτσος περιέφερε ένα χαρτί, τάχα με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και όταν ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουν για κοστολόγηση τα προγράμματα στο ΓΛΚ ή στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Σκέρτσος αρνήθηκε αποκαλύπτοντας έτσι την υποκρισία τους και την προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

«Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να καταθέσουμε για κοστολόγηση το πρόγραμμα μας εφόσον το δεχθεί και η ΝΔ. Δεν μπορεί όμως να κάνει η ΝΔ τον τιμητή των πάντων και μετά να αρνείται ο κ. Σκέρτσος λέγοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει αποτυπωθεί στο μεσοπρόθεσμο όταν από τότε έχουν προχωρήσει σε σειρά νέων εξαγγελιών όπως το τέλος επιτηδεύματος και πολλά άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ύψους 5,5 δισ το χρόνο».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επεσήμανε πως αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και η αύξηση του μισθού καθώς η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί κατά 20% και υπάρχει μεγάλη ακρίβεια με αύξηση 24% στα είδη πρώτης ανάγκης:

«Το κόστος από την μείωση του ΦΠΑ θα είναι 1,3 δισ και από τη μείωση του ΕΦΚ 1,5 δισ. την ίδια ώρα τα συσσωρευμένα κέρδη των εταιρειών ενέργειας είναι 6 δισ. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είχε πει πως από αυτά τα υπερκέρδη θα φορολογήσει μόλις τα 370 εκατ. αλλά δεν έκανε ούτε κι αυτό. Ο κ. Σκρέκας δεν υπέγραψε ποτέ χαρτί με την φορολόγηση τους. Πρόκειται για την πλήρη κοροϊδία του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα