back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε αυξημένη επιφυλακή οι αρχές στον Έβρο – Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές στον Έβρο μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος θα έχει συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για το μεταναστευτικό και θα επισκεφθεί μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες.

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές καθώς είναι πολύ χαμηλή η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοώντας την παράνομη διέλευση μεταναστών, εξέφρασε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. «Κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και τα κυκλώματα έχουν βρει άλλη μεθοδολογία, ασκούν πιέσεις με το συναίσθημα, προκειμένου να υποδεχτούμε τους ανθρώπους στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύσκεψη για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του Έβρου συγκάλεσε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα